Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A Regös Péter-jelenségről


Annak, aki esetleg nem tudná: Regös Péter a Magyar Zsidók Világszövetségének szóvívője. (Ez az egy kép lelhető fel róla.)

Annak, aki esetleg nem tudná, hogy mi az a Magyar Zsidók Világszövetsége: ne kérdezzétek, én sem tudom. Hogy mi köze a magyar zsidókhoz, azt pláne nem. Ez a hírportáljuk, de innen sem tudtam meg sokkal többet.

Namármost, Regös Péter elsősorban arról híres, hogy magyarellenes kijelentéseket tesz naphosszat. Írt például egy ilyen versikét:

"Hangosak a fasz magyarok,
Fajtiszták, mint az olaszok.
Buták, mint az oroszok
S úgy végzik, mint a karthágó'k.

Lesózzák a földjeiket,
Felszámolják történelmüket,
Eltünnek majd nem sokára,
Elmennek a bús picsába.

Úgy rühelem minnyájukat,
mocskos, gyilkos falkáikat,
s mikor himnuszukat hallom,
felfordul a teli gyomrom.

Panaszkodnak, nyavajognak,
Ök sehová sem tartoznak,
Mindenki az ellenségük,
Nincsen nekik kistestvérük.

Mindenki utálja öket,
Magyar férfiakat, s nöket,
Mindegyiküket megvetik,
De egyiküket sem szeretik.

Elveszett tekintélyüket féltik,
De mások a nyelvüket sem értik,
Nem tartoznak nyelvcsaládba,
Csak a tetves, bús picsába."

(Forrás)

Klasszikus, nemde?

Regös Péter ettől kezdve, hogy Bayer Zsolt remek kifejezésével éljünk, "indokzsidóvá" vált. Szélsőjobboldaliakkal folytatott beszélgetések során az ő neve kerül elő leggyakrabban, amikor "hungarofób" vagy "judeonáci" zsidókról kell példát hozni.

Nem is csoda, hiszen nem átallott még ilyeneket is írni egy bizonyos Lipták Bélának (a teljes levélhez az oldalon kicsit le kell görgetni):

"Én bátran kimondom - mert én nem egy lehorgasztott fejű, gyáva, szar zsidó vagyok, nekem van vér a pucámban - hogy én úgy utálom a magyar népet, hogy azt csak egy költő tudná megfelelően szavakba foglalni. Aztán ezért csak nyugodtan húzzátok le rólam a vizes lepedőt. Nem érdekel."

(...)

"Ezt az istenverte népet azonban nemcsak a holokauszt miatt utálom, hanem azért az erkölcsi fertőért is, ami ebben a kis szar országban uralkodik , mindegy hogy a komcsi vagy a náci oldalon vizsgálódunk."

Satöbbi, satöbbi.

Ha Regös Péter tényleg létezik, akkor bízvást tarthatjuk őt a magyar zsidóság Bácsfi Diánájának, akire bármikor lehet hivatkozni, ha valaki esetleg kétségbe vonná antiszemitizmusunk megalapozottságát.

Ám többekkel együtt végzett kutatómunkánk során arra jutottunk, hogy Regös Péter valójában kizárólag ebben a kontextusban létezik. Nincs munkássága, nincs önéletrajza, nincs semmije ezen a pár gyomorforgató megnyilvánuláson kívül. (Megjegyzés: ha valaki esetleg rendelkezik ezzel ellentétes információval, kérjük, ossza meg velünk, nagyon hálásak lennénk.)

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a "zsidó hungarofóbia" legjelesebb, szélsőjobb által leggyakrabban idézett képviselőjét ilyen jótékony homály lengi körül.

Lehetséges volna, hogy Regös Péter véleménye csupán egyedi megnyilvánulás, amivel normális magyar zsidó nyilvánvalóan nem ért egyet?
Lehetséges volna, hogy Regös Péter valójában csupán egyfajta súlyos üldözési mánia tökéletes megtestesülése a kibertérben?

A kérdés adott, a választ (egyelőre) csak sejtjük.