Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Isten nevében ölnek Irakban?


Be kell valljam, amikor George Bush keresztes hadjáratról beszélt Irakban, úgy gondoltam, hogy csak elmés szóvirágról van szó. Azt hittem, épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy a keresztény fundamentalizmus jegyében áll neki leöklözni az iszlám fundamentalistákat.

Most mégis úgy tűnik, hogy az amerikai katonák ajkukon Jézus nevével ölnek és halnak meg, a legszebb WASP hagyományokat követve. Olyannyira, hogy kiközösítik, megvetik és életveszélyesen megfenyegetik mindazokat, akik nem osztoznak az elkötelezettségükben.

Jeremy Hall, a U.S. Army zászlósa (Specialist) két kört futott a közel-keleti hadszíntéren - az elsőt még hithű baptistaként. Ám időközben ateista barátai (igen, voltak neki ilyenek) meggyőzték, hogy olvassa újra a Bibliát. Megtette, így hát a második "tour of duty"-ra már Istenbe és bármiféle transzcendenciába vetett hit nélkül indult.

Gondolhatnánk, hogy az amerikai hadseregben az ateizmus nem probléma, a lényeg a gépkarabéllyal elért minimum 80 százalékos találati pontosság. Tévednénk. Hall zászlós márciusban beperelte a védelmi minisztériumot, amiért nem garantálták a vallásszabadsághoz fűződő alkotmányos jogát, ráadásul ateizmusa miatt az élete is veszélybe került.

Hallt tehát diszkriminálták az amerikai hadseregben, amely szerinte "keresztény vallási intézménnyé vált". Hálaadáskor - mivel nem volt hajlandó a többiekkel imádkozni - másik asztalhoz ültették, az előléptetéseknél szóba sem került a neve, ráadásul amikor majdnem meghalt egy összecsapás során, egyik harcostársa barátságosan a pofájába üvöltötte: "Most már hiszel Jézusban?"

Ebből is láthatjuk: nem csak Bush gondolja úgy, hogy a Közel-Keleten keresztes lovagok küzdenek a muszlim világ uralma ellen. Az amerikai hadsereg valóban bigott, kirekesztő keresztény közösség, amelyben a vallási demokratizmusnak szikrája sincs jelen. A hátország véleményét jól tükrözi az alábbi videó, amelyet a Saxon: Crusader (keresztes lovag) című számára készítettek. Külön felhívnám a figyelmet a bosszúálló angyalra 2:30-nál. Igazi ínyencfalat.