Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Rendszerváltás az SZDSZ-ben?


Fodor Gábor tényleg hippi mágus, a béke és a szeretet küldötte.

Előbb Magyarországon érte el azt, hogy a Fidesznek vele kellett egyetértenie, most pedig a határon túlra exportálja a politikai békét.

Az SZDSZ 10 év után újra létezik.

Miért?

Mert az új SZDSZ kimond dolgokat, amik abszurdumok, és tesz is olyan dolgokat, amik alapvetések.

Egyértelmű, hogy a magyar politikai élet szereplőinek beszélnie kel egymással, láss csodát, Orbán-Fodor leül és beszélnek, és Istenem, szent druidák, még egyet is tudnak érteni.

A meleg felvonulás után sikerült az SZDSZ-nek úgy elítélni a randalírozókat, hogy nem Fideszeztek, erre is rég volt példa.

Sőt, rájöttek arra, hogy a szerény reputációval rendelkező miniszterelnök nem jó, ha ráül civil témákra.

És végül, amit nagyon rég vártunk, visszaszerzik a magyarsághoz való jogunkat (nekünk, liberálisoknak). Korrekt és fontos mondatok ezek:” az SZDSZ a leghatározottabban ellenzi azt, hogy a magyarországi politikai megosztottságot exportálják a határon túli magyar közösségekbe. Az SZDSZ arra törekszik, hogy a nemrégiben elindított programja szellemében, az összes magyarországi párttal és a határon túli magyar szervezettel párbeszédet folytasson, annak érdekében, hogy a magyarországi politika, de a magyar nemzetpolitika viszonylatában is megtalálják a közös pontokat.”

Utóbbinak, és annak, hogy az SZDSZ bizonyos köreinek fontos a határon túli magyarság, voltak jelei, mondjuk az, hogy az erdélyi értelmiség egy része már régóta Szent-Iványi Istvánt tartja az értük legtöbbet tevő EP képviselőnek, és a romániai RMDSZ-es blogok nagyon örültek Fodor megválasztásának, és reménykedtek.

Bár, hányszor ütötték a Fideszt azért, mert nemzetpolitikáról beszélt.

Most már tudjuk, jogosan.

Ha Fodor így folytatja, lehet egy jó politikai párt az SZDSZ-ből, nem úgy, mint az elmúlt 12 évben.

Hitelesség!