Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Szégyenteljes rendőrattak


A Dunaszerdahely-Slovan mérkőzésen történtek természetesen nem maradhatnak szó nélkül. Időközben a szélsőjobboldali portálokon egy magyar szurkoló halálhíre terjed, az Új Szó honlapján pedig már megtekinthetőek a rendőrattak képei. A szlovák nagykövetség előtt spontán tüntetés szerveződik, egy radikális szervezet pedig elmebeteg módon már nemzeti felkelést szervez, és vérbosszút hirdet a szlovákok ellen.

Az eddigi információk alapján nehéz tiszta képet alkotni, hiszen számos magyar csapat ultrái gyűltek össze a DAC szektorában, szemben velük pedig a szlovák rohamrendőrség mozgósított szokatlanul nagy erőket. Az is árnyalhatja a képet, hogy a rendőrök a szlovák drukkerekkel is összecsaptak a mérkőzés előtt. Akár történt azonban provokáció, akár nem, a történtek kísértetiesen emlékeztethetnek minket a 92-es Slovan-Ferencváros BEK-mérkőzésen történtekre. Akkor a kommandósok szisztematikusan ütötték-verték a Fradi-drukkereket, hogy megmutassák, "ki az úr Pozsonyban, a stadion környékén, a lelátón és a gyepen is" (Népszabadság).

A feszült diplomáciai helyzetben, amikor a soviniszta, magyarellenes Jan Slota - Robert Fico kormányfő cinikus támogatása mellett - folyamatosan a felvidéki magyar kisebbség és a magyarországi magyarok ellen hangolja a szlovák közvéleményt, egy ilyen incidens ismét súlyos indulatokat szabadíthat el.

Nem értek egyet a magyar ultrák szélsőséges, nacionalista jelszavaival, és az egész mérkőzést körüllengő magyar-szlovák ellentét folyamatos gerjesztésével. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a rendőrattak - amelyet az eddigi információk alapján aránytalannak és indokolatlannak tartok - nem egyéb, mint erődemonstráció a szlovákiai magyarok és az anyaországi magyarság elrettentésére: "ne is próbálkozzatok semmivel, a szlovák hatalom földbe fog döngölni titeket."

(A videó a Paraméter hírportálról származik)

· 2 trackback