Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Morvai vs. Izrael


Morvai Krisztina jogász feljelentést tett a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészségén Izrael Állam kormányának tagjai, hadseregének parancsnokai és más, ismeretlen személyazonosságú, izraeli állampolgárságú bűnelkövetők ellen, akiket álláspontja szerint a Genfi és a Hágai Egyezmény büntetni rendelt "emberiség elleni bűntettek" elkövetéséért.
 

Érdekes nő ez a Morvai Krisztina. A zsigeri Izrael-ellenessége hol vicces, hol szánalmas, hol ijesztő. Most épp mindhárom. Azon tűnődöm, hogy hány országot jelenthetett még fel "jogi ősanyánk" a fenti egyezményekre hivatkozva. Úgy gondolom, hogy Afrika lakosságának 10%-a simán mehetne a dutyiba, ha az emberiség elleni bűntetteket oly' komolyan vennénk. Azt pedig már csak halkan teszem hozzá, hogy a palesztín fegyveresek vaktába ellőtt rakétái is kimerítenek néhány passzust ilyen-olyan törvénykönyvekben. Sebaj, Morvai Krisztina a gyengék védelmezője, az elesettek utolsó menedéke, így mint ilyen, nyilván a gyengébbik, elesettebb Palesztína mellett áll. Viszont a következő sorok már kevésbé védhetőek:

Morvai Krisztina feljelentésében egyebek között azt kérte a legfőbb ügyésztől, vizsgálja meg annak jogi lehetőségét, hogy miképpen lehet megakadályozni az emberiség elleni bűntettek elkövetőinek esetleges magyarországi vagyonszerzését

Váó. Tehát ha jogi értelemben elítélnek majd valakit emberiség elleni bűntettek miatt, akkor az 30 év múlva, amikor szabadul, ne nyithasson cukrászdát Budapesten. Értem. De mi van akkor, ha nem ítélik el? Mi van akkor, ha csak úgy Morvai Krisztina gondolja róluk azt, hogy bűnelkövetők? Lehet, hogy az lenne a legszerencsésebb, ha minden vagyonszerzés előtt Morvai Krisztina vizsgálhatná meg a vagyonosodó múltját?

A két idézetért köszönet ide: http://www.fn.hu/belfold/20090122/morvai_feljelentette_izraelt/