Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A rendőr - alcím: nagy igazságok


iskolai fogalmazás

Apukám rendőr. Fegyvere is van. Minden nap meg is mutatja. Ha nagy leszek, megtanít majd lőni. Így vigyázzatok velem. Apukám tudja, mi a helyes és a helytelen. Vigyáz rá, hogy a dolgok helyes mederben folyjanak. Sokszor elő is veszi a derékszíját. Nagyon bölcs ember. Mindig tudja, mi az igaz és mi a hamis. Ezek tények. Mindig kimondja az igazat. Főleg, miután ivott kicsit.

„Tudjuk, hogy keresztény értékeink és az általunk létrehozott magaskultúra veszélyben vannak. Tudjuk, hogy egyre többen vannak, akik nem tudnak, nem akarnak helyesen írni, gondolkozni, élni. Tudjuk, hogy a Mercedes jobb, mint a BMW. Tudjuk, hogy életformánkra egyre több veszély leselkedik. Tudjuk, hogy gyermekeink egyre kevésbé tisztelnek bennünket, ami nem is csoda, tekintve, hogy a puhapöcsű liberálisok felszámolták a sorkötelezettséget. Tudjuk, hogy szerencsére hazánk tagja a NATO-nak, mely jó pénzért megvéd bennünket az összes ellenségünktől, akik azért ellenségeink, mert tagjai vagyunk a NATO-nak. Tudjuk, hogy az idegenek büdösek és érthetetlenül beszélnek. Az idegenek hadat üzentek nekünk. Azzal, hogy idegenek. Más a színük, mondjuk ki végre! Tudjuk, legalábbis Trianon óta, hogy alávaló szomszédainknak, főként a mocskos szőröstalpú románoknak állandóan hazánk földjére fáj a foguk, és sokkal több leendő katonát fialnak, mint a mieink. Tudjuk, hogy ennek ellenére rohamosan terjed hazánkban a buziság és egyéb géj cuccok. Tudjuk, hogy a cigányok tolvajok, akik nem tisztelik a magántulajdon szentségét. Tudjuk, hogy a hajléktalanok azért vannak az utcán, mert gyengék. Tudjuk, hogy a gyengéknek veszniük kell, ez a természet rendje. Tudjuk, hogy az árvalányhajas környezetvédők és a vérzőszívű emberjogi aktivisták mind idegen ügynökök vagy drogos szélsőanarchista ultraliberális huligánok. Tudjuk, hogy Picasso, aki a békegalambot festette, egy büdös kommunista volt.

Itt az ideje, barátaim, hogy mi, felelősen gondolkodó hazafiak cselekedjünk. Atomrakétát és tankot minden háztartásba, amíg nem késő. Vértezzük fel magunkat a nemzetközi terrorizmus és annak láncos kutyái, az utcáinkat elöntő hosszúhajú drogos cigány- és niggerimádó buzeránsok ellen. Hazánk erős bástya. Az ezeréves Magyarország mindig megvédte Európát a aljanéptől. Ez a harc lesz a végső!”

A Rendőr őriz és véd. Megvéd engem önmagamtól. Attól, hogy rossz legyek. A Demokrácia az, ami Jó. Ami rossz, az ennek az ellentéte. Sokan vannak, akik rosszak. Rendetlenek. Bomlasztó elemek. Ezért is van apunak fegyvere. Meg azért is, mert az szép és lehet vele lőni.

A szüleim ketten vannak. Apu és anyu, ez a természet rendje. Ők a többség. Ők erősebbek. Én kicsi vagyok és védelemre, irányításra szorulok. Ha olyat teszek vagy mondok, ami a többségnek, az erősebbnek nem tetszik, apu előveszi a derékszíját. Ez a természet rendje. Rend. Ha kikapok, tudom, hogy csak magamnak köszönhetem. Ezt hívják úgy nálunk, hogy demokrácia és – mint mondtam volt - ez a jó. Mert ez a Rend. Az pedig rossz, ami antidemokratikus. Az én vagyok, amikor különvéleményem van.

A természet rendje Istentől van. Ő a Rendőr prototípusa.
Isten azt mondta: „Legyen Rend!”
És rend lett. Megteremtette a Rendőrt önnön képmására. Mert Isten szereti a Rendet és a Demokráciát, ami ugyanaz.

A Rendőr férfiasan tökéletes. Többfunkciós. Universal soldier. Ha kell, buzit ver. Ha kell, buzit véd. Ha kell, buziverőt ver. Megfoghatatlan, körülírhatatlan. Mindenki a maga rendőrének kovácsa. Ő a Demokrácia szelleme. Amilyen a demokrácia, olyan a rendőr. Vagy fordítva? A Demokrácia a tartalom, a Rendőr a forma.

Sokan vannak, akik bele akarnak szólni a Rendőr dolgába. Ezek buták és gonoszak. Antidemokratikusak. Nem szeretik a rendet. Istentelenek. Nem akarják, hogy vége legyen a történelemnek. Mert a történelem állandó változás, amitől félünk. Ha vége lesz, végre rend lesz. Rend. Rend. Rend.

Apu ilyenkor legszívesebben elővenné a derékszíját.