Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

BOJKOTT: ne vásárolj BKV-jegyet!


A mai naptól kezdve bojkottot hirdetek. Csatlakozz, és írd be a Bliccszámlálóba, hogy hány forintot spóroltál ma! Én máris beírom a tegnapi egy darab ki nem fizetett vonaljegy árát, a 300 Ft-ot.Nem vásárolok BKV-jegyet mindaddig, amíg az alábbi két feltétel nem teljesül:

  • Hozza nyílvánosságra, és tegyen elérhetővé a BKV minden olyan dokumentumot, amelyeknek a közzétételére törvény kötelezi!
  • Távozzon a BKV minden vezető beosztású alkalmazottja, távozzanak a BKV jelenlegi felügyelőbizottságának tagjai!

Abban a pillanatban, hogy a fenti két feltétel teljesül, újra vásárolok jegyet. Minden csatlakozót kérek, hogy a következők szerint járjanak el:

1. Célunk, hogy pénzt spóroljunk a magyar államnak, és az embereknek. Tudatos állampolgárként cselekszünk, és a jobbító szándék vezet minket. Jelenleg csak akkor volna értelme BKV-jegyre költeni, ha azt szeretnénk, hogy pénzünk offshore cégek számláján, vagy végkielégítések formájában illetéktelen zsebekben landoljon. Ezt pedig nem akarjuk. Egy gazdaságosan működő BKV-t akarunk, ami nem elnyeli a pénzt, hanem a közösség javát szolgálja. Ez csak akkor lehetséges, ha nem törődünk bele a törvények megsértésébe, hanem polgári engedetlenséggel kényszerítjük őket arra, hogy betartsák azokat.

2. Az ellenőr nem ellenség. Az ellenőr egy feladatvégrehajtó, amelynek utasításba adták, hogy kapja el a bliccelőket, de aki ellenben nem rendelkezik az ehhez szükséges kényszerítő lehetőséggel. Mivel tehetetlen, nem stresszelünk miatta. Szépen meghallgatjuk, ha mondani akar valamit ("jegyeket bérleteket"), amúgy leszállunk a járműről és nem foglalkozunk vele.

3. Minden esetben közöljük az ellenőrrel a bliccelés indokát, hogy "Bojkottálom a jegyvásárlást"!

4. Ha az ellenőr hozzánk ér, első felszólításra megkérjük, hogy "Ne érjen hozzám, legyen szíves!". Ha ez nem használ, vagy megpróbál személyi szabadságunkban korlátozni, akkor ugyanezt a felszólítást üvöltve tesszük meg, többször megismételve mindaddig, amíg el nem éri a kellő hatást. Ennél többet mi sem nagyon tehetünk, a többi a bíróságra tartozik. Mi kerüljük a konfliktust, de ha komolyabb jogsértést tapasztalunk, feljelentést teszünk.

5. A bliccelt utazás árát a fenti számlálóba minden alkalommal felvisszük.

A Bliccszámláló minden nap 14 és 20 órakor frissül.

Címkék: bkv bojkott
· 1 trackback