Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Miért antidemokratikus az Döbrögi törvénycsomag megszavazása?


Az önkormányzati törvényről szóló cikkek alatt sokszor felmerül az az indok a törvény demokratikus volta mellett, hogy nem törli el a demokráciát (a választást), csak egy másfajta választási rendszerbe helyezi azt.

Történetesen ez az állítás igaz, a törvényjavaslatban nem az a forradalmian puccsszerû, ami benne van, hanem ahogy elfogadják. Bármilyen választás után, bármekkora hatalommal felruházott is kormány, ha átírja a választási rendszert az csak a többi párt konszenzusával történhet meg. Természetes vannak bizonyos országok ahol nem gond ha a hatalmon -akár kétharmadon- lévő párt átírja a választás rendjét saját maga javára, az ellenzékkel nem konzultálva. Felsorolok párat: Fehéroroszország, Burma, Észak Korea Szaud-Arábia, Kuba...

Amennyiben a tisztelt választópolgárok és a még jobban tisztelt kommentelők nem érzik gondnak egy többpárti rendszerben azt, hogy a kormány többi párt feje felett osztozkodik saját maga számára, ajánlanám a fent felsorolt államokban a szólásszabadság azaz a kommentelés gyakorlását.