Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Szanyi kapitány a süllyedő hajón


Szanyi kapitány és egy tábla Tibi.

 

Szanyi Tibort, az MSZP angyalföldi öklét július 21.-én nevezte ki a párt elnöksége az őszi önkormányzati választások kampányfőnökévé. Nehéz elképzelni e meglehetősen érdes stílusú férfiút spin doctorként, de legyen. Ha a frakció sajtófőnöke a Hustler című szexmagazin egykori vezetője, Déri Balázs lehet, akkor Szanyi kapitány parancsnoki hídra küldése már szinte említésre sem méltó. De azért mégis.

Augusztus elsején megkezdte Szanyi félelmetes torpedóinak kilövését a Balra, magyar! elnevezésű nol.hu-ra bekötött blogján. A tolsztoji szétírtságot sejtető Budapest című poszt azonban mindössze két dologról szól: hogy a FIDESZ-nél jobban csak kollaboránsait utálja (értsd: LMP) és hogy olvasott már életében Petőfit. Az utóbbi kideríthető abból az ízletes, ám agyonrágott panelból, hogy a budapestieket összeköti „a szabadság és a szerelem iránti vágy”.

De mi a baja Szanyinak az LMP-vel? Idézzük meg az MSZP-anyahajó politikai tisztjének tirádáját:

 

„Hittük, hogy az LMP ellenzéki párt, de tévedtünk, mert valójában a Fidesz házicicája, amely időnként fujtat-nyávog, ám jobbára dorombol. Lehullott a lepel: annyira „más” ez a politika, hogy a tétmérkőzéseken rendre a Fidesznek söpri az utat.

Széles az út, sokan elférünk rajta – mondta a minap az LMP vezetője, Schiffer András. Úgy látszik, ez nála valami családi örökség, minthogy dédapja, a szociáldemokrata Szakasits Árpád egykoron hasonlóképpen vélekedett - tévesen. Őt is bekebelezte az akkori állampárt, s most a dédunoka perspektívái sem nagyon mások. Demokratikus erőnek ugyanis küzdeni illik a totális hatalomgyakorlás ellen, nem pedig kollaborálni!”

 

Mit olvasunk ki mindebből a cseppet sem bújtatott családfavágó ízetlenségen és a harmincas éveket idéző illegális kommunista röplapok szintjén mozgó retorikán túl? Hogy az MSZP (jelen esetben Szanyi Tibor főideológus úr) szerint a politikai erőtér alapvetően két részből áll. Emlékszünk ugye a sztálini vastörvényre, miszerint „aki nincs velünk, az ellenünk van”? No tessék. Hogy csak ideológiai családfákról beszéljünk.

Pedig az a helyzet, hogy Szanyinak rá kellene már döbbennie a Parlament egyik hátsó sorában üldögélve, hogy az MSZP-nek harangoztak és hogy már nem ők diktálják az őszi divatot. Hogy az LMP nem kér egyik párt halálos öleléséből sem, az teljesen világos. Az már kevésbé, hogy hogyan nem tudta felfogni eddig az MSZP a nyilvánvaló jelek tömkelegéből, hogy a brezsnyevi szemöldök nem jön be. Az biztos, hogy Szanyi kapitánynak fel kell készülnie legalább egy midwayi csata-méretű kampányra és ahhoz édeskevés lesz ez a PI-vízzel töltött ideológiai vízipisztoly.

Úgy látszik, Szanyi fejében néhány korábban elhintett horni felismerés kezd kicsírázni. Most bónuszként megidézzük a klasszikus, "Egyedül vagyunk, Tibor" című videót, amelyben a MSZP Yodája egy pódiumon ül Szanyi padavannal.
 

· 2 trackback