Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Ezek hülyék!


 

Valami történész társaság kezdeményezi, hogy Szabó Ervin nevét vegyék el a FSZEK megnevezéséből és a helyére valaki mást rakjanak.  Az indok az, hogy Szabó Ervin kommunista volt.

Agyrém.

Nem csak azért agyrém, mert egy történész társaság nem tudja mi a különbség a kommunista és az anarcho-Szindikalista között, hanem azért, mert Szabó Ervin ilyetén való kitüntetésének semmi köze nincs politikai nézeteihez. Szabó Ervin a könyvtár egyik első igazgatója volt, és nem a Tanácsköztársaság alatt, hanem a monarchia idején.

Persze könnyű a magyar szociológia megalapítójára annyit mondani: Kommunista!

A buta papagáj-kommandó már tudja is, bűnös emberről van szó. Hiszen aki kommunista az rossz, aki konzervatív történész, az meg tuti jó fej, hiszen ellenáll a kommunista történelemhamisításnak. Ellenáll, még 20 évvel a rendszerváltás után is. Valószínűleg akkor is még ellenállna, amikor már egyetlen baloldali embert ábrázoló szobor sem lenne a városban. Persze ilyen nem lesz, mert a hülyék még kevesebben vannak. Hiába na, az antikommunistákat sokszor elkapja a bolsevik logika. Az ország rendberakásának bizonyosan Szabó Ervin az akadálya és az utódai (utódai! bárcsak az utódai lennének). A politikai győzelem nem elég, egyenesen el kell tüntetni a színről a másként gondolkodókat.

Remélem a Dózsa György út neve, és Petőfi Sándor szobra megmarad még, hiszen Szabó Ervin mellett ezt a két embert emelte a Tanácsköztársaság  Pantheonjába. Azt is remélem azért, hogy József Attilával és vagy Ady Endrével még nincsen gond…

Ez körülbelül az a szintű gyűlölködés, hogy ne tanítsák Marxot szociológián. Szabó Ervin nem érte meg a Tanácsköztársaságot, így arról elmélkedni, hogy viszonyult volna hozzá egyrészt történelmietlen, másrészt felesleges. Szabó Ervin nem véreskezű diktátor volt, hanem tudós, nem kommunista hanem könyvtárigazgató, és pontosan utóbbi titulusáért kapta azt az elismerést, hogy róla nevezték el a könyvtárat. Azért, mert jól végezte a munkáját.

A könyvtár nevét nem a Rákosi, vagy a Kádár-rendszerben adták, hanem 1946-ban, amikor ugyan szovjet katonai csapatok állomásoztak hazánkban, de többpártrendszer volt.

Komolyan nincs jobb dolga a konzervatív történész értelmiségnek, mint az, hogy a történelmet a saját képükre formálják? Nincs jobb dolguk, mint jó munkát végző de másként gondolkodó történelmi személyiségek baszogatása?

· 4 trackback