Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

"Aki nincs velünk, az Magyarország ellen van"


Így hangzik az Orbán-doktrína. Pintér Sándor már tavaly év végén elszólta magát egy fórumon, hogy az elszegényedő társadalom miatt olyan jelenségek lesznek az országban, amelyekkel a Rendőrség nem fog tudni megbirkózni. A gyöngyöspatai balhéra válaszul most „összeesküvésezésbe” kezdett a kormány és másokra mutogat. Milyen folyamatba illeszkedik ez a kommunikáció? Erre keressük a választ.

 

Az Orbán-doktrína

 

Először is idézzük fel, mit mond/mondott magáról az Orbán-kormány. A jelenlegi hatalom nem csupán egy parlamenti többségnek, és egy kormánynak, hanem egy teljesen új politikai és társadalmi rendszer megalkotójának mondja magát.

"A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.

A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét."

- részlet a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatából

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében a kormányzás minden állampolgár együttműködésén alapul.

Mit jelent az együttműködésen alapuló döntéshozás, ha megvalósul? Azt jelenti, hogy a kormány legitimitása megkérdőjelezhetetlen bármit is tesz, hiszen egy teljes nemzet együttműködése során meghozott döntés a lehető legnagyobb támogatottságot élvezi. Ebből következik, hogy aki a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kormányát támadja, a teljes magyar nemzet ellen intéz támadást. Aki nincs velünk, az Magyarország ellen van.

Ez az Orbán-doktrína. A bemutatott logikai ívet követte az Orbán-kormány az elmúlt időszakban. 

Aki nincs velünk, az Magyarország ellen van

 

A sajtószabadság korlátozása, az ellenőrzött média bevezetése Európa szégyene lett. A nemzetközi botrány kirobbanásakor a kormány először azt mondta, hogy az ellenzék külföldre ment árulkodni, majd amikor az Európai Parlamentben is élesen bírálták Orbán Viktort, akkor a hazája megalázásáról és Magyarország elleni támadásról beszélt. Később széles körű, az irányított médiumokban terjesztett lejárató kampányt indítottak a médiatörvény ellen felszólaló francia képviselő ellen. Híradós felvételeket hamisítottak, és a hamisítót előléptették.

A kormány bevezette a ha nem szólunk, akkor is tudnod kell, hogy politikai döntést várunk el rendszerét. És hosszan sorolhatnánk a hasonló eseteket.
Az egypárti alkotmányozás szégyene szintén nemzetközi hírt kapott. Az alkotmányozó színházban részt venni nem kívánó ellenzéki politikusok természetesen "esküszegőkké" lettek.

Eközben az egykulcsos adó óriási lyukat vert a költségvetésen, amit alig győztek betömködni. Folyamatosan nőtt a munkanélküliség, óriási lett a hiány, és Magyarország ma romokban hever.

 

Összeesküvés az ország feldúlására

 

A kormányzati kommunikátorok legújabb ötlete, hogy azt állítják, hogy szervezett, jó előre kitervelt provokáció történt Gyöngyöspatán. Valamiféle összejátszásra utalnak, amely összeesküvés célja, hogy Magyarország rendjét megbontsák „egyesek”. Kocsis Máté - aki korábban azt mondta, hogy „Ha nincs ma a Jobbik, az LMP és az MSZP, akkor ma Gyöngyöspatán is nyugalom lenne” most ezzel indokolta a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását: „azt is fontos lenne tisztázni, hogy az ellenzéki pártok miért működnek közre az ország feldúlásában."

Itt álljunk meg egy szóra! Azok, akik az ország feldúlására szövetkeznek, a nemzetnek nem ellenzéke, hanem ellensége, akárhonnan is nézzük. Tessék folytatni a logikát…

De miért hagyta a kormány, hogy idáig fajuljon a Jobbik és az egyenruhás, vagy egyenruha nélküli részegeskedő igazságtevők provokációja? Miért nem cselekszik időben egy titkosszolgálatokat is irányító belügyminisztérium? Az előre kitervelt forgatókönyv talán tényleg nem kizárt…

 

A kormány régóta vár erre

 

Arról szó sem esik, hogy a kormány miért hagyta cserben a vidéki Magyarországot, és fedte el a problémákat az öthetes figyelemelterelő alkotmányozással. Miért hagyta magára a vidéket, miért folytatta az MSZP-SZDSZ kormány által megkezdett, a vidéki közszolgáltatásokat leépítő politikát, miért vette el a munkát a legszegényebb emberektől, miért vonta el a pénzt a Rendőrségtől, és okozta ezzel a vidéki közbiztonság romlását. Miért hagyták, hogy így legyen. Tudták, hogy így lesz, készültek rá, és feltehetően vártak egy pillanatra, amikor rendet csinálhatnak. De mi célból? Pintér Sándor már tavaly év végén jelezte, hogy a vidék Magyarországán nagy bajokra lehet számítani, amelyekkel a Rendőrség nem fog elbírni:

 "az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható".


Pintér Sándor szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági  bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le.

A Rendőrségtől ennek ellenére 25 milliárd forintot vont el a kormány.

 

A másik Magyarország

 

Vér akkor folyt Gyöngyöspatán, amikor sem az állítólagos a „bajkeverő” jogvédők, sem egyetlen LMP-s nem volt a helyszínen, hogy a felek nyugtatásával és a kedélyek csillapítgatásával „provokáljanak polgárháborút”.

Az LMP már március 11-én közleményben felszólította a "az országos és megyei rendőri vezetést, hogy megfelelő eréllyel és a törvény szigorával lépjen fel a helyi lakosok védelmében, és előzze meg az önbíráskodás minden formáját." Még Orbán Viktor is egyetért azzal, hogy rég ezt kellett volna tenni.

A probléma szociális oldaláról szót sem ejt a kormány. A Fidesz és a Jobbik egymással verseng, hogy ki állítja helyre Magyarországon a közbiztonságot. A játék kölcsönös haszonnal jár, megoldásról szó sem lehet! Ebben az évben 90.000 szegény vesztette el a munkáját és megélhetését annak hatására, hogy az Orbán-kormány megvágta a közmunka programot. Olyan térségekről beszélünk, ahol az önkormányzat volt a legfőbb foglalkoztató. Romák és nem romák egyaránt szenvedik az orbáni adópolitika és foglalkoztatáspolitika következményeit, amely a szegényeket még szegényebbé teszi.

A sohasem volt kétharmad az elmúlt egy évben szépen elolvadt egyharmadra. A kormányban pedig egyre nő a pánik. Most az ellenzék "Magyarország ellensége" lett, de könnyen azon kaphatja magát a kormány, hogy az ő „Magyarországa” szemben áll az egész országgal. Létezik egy másik Magyarország ugyanis, sőt csak egy Magyarország létezik, és az nem Orbán Viktoré, hanem mindenkié, aki benne él. A másik Magyarországot közösen alkotjuk, és vállaljuk, hogy nem értünk mindenben egyet. Szegények, gazdagok, dolgozók, munkakeresők, egészségesek és megváltozott munkaképességűek, nagycsaládosok és gyermeküket egyedül nevelők, romák és nem romák, hívők és ateisták, kormánypártiak és ellenzékiek. Ez a másik Magyarország, a valódi Magyarország, amivel nem ártana, ha a kormány végre foglalkozna a mesék, összeesküvés elméletek gyártása, és a magamutogató díszrendcsinálás helyett.

· 6 trackback