Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Csak a tüntetésAz elmúlt hónapok egyik legszórakoztatóbb eseménye a rendvédelmi dolgozó tüntetése volt pénteken. Egy látványos demonstráció és Pintér Sándor tökös kiállása ritka pillanata volt ennek az országnak. Valahol az ember azt érezte, van érdekvédelem és munkavállalói jog is még hazánkban.

Ráadásul a tűzoltók, büntetés-végrehajtásban dolgozók és rendőrök jogosan állnak ki szerzett jogaikért. Olyan fizetésből - akkora stressz mellett, sokszor 24 órázva - minket védenek, amiért egy belvárosi bölcsész munkát se vállalna. Az pedig az ő helyzetükön nem segít, hogy az orvosok, tanárok lassan oda jutnak, hasonló előnyugdíjat érdemelnének.

De nagyon nem jó, ha ezt a demonstrációt összekapcsolják valamivel, ami nem illik oda. Pénteken izraeli zászlóra hasonlító drapériát égettek a tüntetésen, és mint az alábbi videón hallani (kb 2 percnél), egy hónapja a DJ egy olyan számot kevert a tüntetésükön, amiben a kiválasztott nép Sólymosi Eszter ellen elkövetett rituális meggyilkolásán keserednek.


Fene se tudja Izraelnek vagy a zsidóknak mi köze van a tűzoltók és a rendőrök béréhez, szerzett jogaihoz, de annyi biztos, kurva gyorsan ki kéne rúgni azokat a srácokat, akik így rámásznak erre a tüntetéssorozatra. Értjük mi, hogy Tettrekész rendőr szakszervezet, de el kéne dönteni tettrekészen a Jobbik mellett vagy tettrekészen a rendőrök mellett, mert azt a Jobbik EP listájának 4. helyezettje se gondolhatja, hogy minden rendőr Jobbik szavazó.

Pénteken is szar volt együtt állni a Kossuth téren a Gárdistákkal, és a szimpla csőcselékkel, akik tajrészegen zsidóztak tőlem 10 méterre. De sejthető volt lesz ilyen, ahogy nekem, nekik is joguk van kimenni tüntetni (mondjuk azért érdemes megnézni a szakszervezeti vezetők arcát a pénteki videókon, nem voltak nyugodtak, amikor a tömeg a parlamenti kapuja előtt állt, és kopasz napszemüveges arcok másztak fel a kerítésre).

Ellenben az a magát ballib értelmiségnek mondó izé, ami az elmúlt napokban az interneten fideszes provokátorokról beszélt, bekaphatja. Én se szeretem a Fideszt, de hazug összeesküvés-elméleteket gyártani, nem jobb, mint vérvádról zenélni. Persze azok a fideszesek se meneküljenek a hülyeséget pusztító láncfűrészes pingvin elől, akik szerint a rendvédelmi dolgozókat a Jobbik uszítja, és ha már belelendültünk, kapjon egy sújtást az is, aki szerint Richard Field=LMP. Hihetetlen, hogy még mindig nem sikerült egyeseknek a bonyolult gondolkodásig eljutni, ahol nem jó és rossz oldal van, ahol nem egységtömbök működnek.

A tanulságokat levonva, hajrá munkavállalók, hajrá rendvédelmiek, de tessék kirúgni a DJ-t és figyelni arra, hogy senki ne másszon rá témán kívül a tüntetésekre, mint egyszeri Gyurcsány Ferenc a Tarka magyarra.

· 2 trackback