Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Népszavazás a hajléktalanokról
Népszavazás készül a nyolcadik kerületben. A Fidesz a nemzeti konzultáció után forróbb talajra lép, és a közvetlen demokrácia mostanság általa is elutasított eszközét használva, azt kérdezi a kerületi lakosoktól, büdösek-e a hajléktalanok.

A kerület polgármestere Kocsis Máté lassan fél éve visel hadjáratott a magyar társadalom legnagyobb ellenségei, a nyolcadik kerület általa legfőbb problémájának tekintett hajléktalanok ellen. Előbb a kukázásra vetett ki szabálysértési bírságot, most pedig népszavazással próbálja kitiltani a kerületből a hajléktalanokat.

Az éles tollú polgármester következő kérdéseket intézi a nép felé:

Támogatja-e Ön Józsefváros Önkormányzatának azon rendeletét, mely tiltja és bünteti a kukázást és a kukák kiborogatását? Támogatja-e Ön, hogy közterületen életvitelszerűen ne lehessen tartózkodni?

Repüljünk túl azon az egyszerű demagógián, ami összeköti a kukázást, az utcán lakással, egyenlőségjelet rak a csövesek a hajléktalanok, és a kukázok között. Lépjünk át azon is, hogy a kérdés szerint aki kukázik, az kukát is borogat, és vizsgáljuk meg a második mondatot.

A kérdésfelvető szerint életvitelszerűen a köztéren tartózkodni egy előny, egy olyan érdeme, amin el kell gondolkodni, támogassuk-e. Speciel én nem támogatom, szerintem senki ne lakjon közterületen. De ha nem közterületen lakik, akkor hol? Mivel szkeptikus vagyok a polgármester szociális elkötelezettségét illetően, azt gondolom a kérdés csupán annyiról, szól, ne itt.

A kerület a népszavazással annyit akar elérni, hogy embereket kitiltson rosszabb anyagi körülményeik miatt, azért mert hajléktalanok. A kerület nem akarja megoldani a problémákat, a kerület meg akar szabadulni a kolonctól, a kolonc pedig itt embereket jelent. Tehát kedves nyolcadik kerületiek egy olyan polgármesteretek van, aki pénzügyi helyzete szerint koloncnak tart embereket.

Támogatja-e Ön, hogy a polgármester tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalanellátás színvonalának emelése és Budapest területén történő arányos elosztása érdekében?

Ezt is csak támogatni tudom, emeljék a hajléktalan-ellátás színvonalát. Azt is támogatom, hogy a polgármester tárgyaljon a főpolgármesterrel. De ehhez minek is kell népszavazás? Kocsis Máténak egy népszavazás kell ahhoz, hogy odabattyogjon Tarlós Istvánhoz, és azt mondja neki: „Pista emeljük már a hajléktalan-ellátás színvonalát!”

Mielőtt pedig a kedves olvasó demagógiával vádolna, a kérdés csakis a tárgyalásra vonatkozik. Egy kerületi, helyi népszavazás semmire nem kötelezheti a fővárost, csupán egy papírt ad Kocsis kezébe, amit lobogtathat Tarlósnak.

Én félig itt lakok a nyolcadik kerületben, a Mátyás tér környékén. Mostanában sokat bicikliztem át a kerület legrosszabb részein, és iszonyatosan nem a hajléktalanok zavarnak, nem látok felborított kukákat, bűzlő szeméthalmokat De látok lerobbant házakat, lerobbant embereket, utcagyerekeket, kurvákat és szegénységet, ennek viszont nem a hajléktalanok az okai. Ami engem iszonyatosan irritál, hogy Budapest egyik leghátrányosabb lakosságú kerületét, egy olyan ember vezeti, akiben annyi az empátia, mint hajléktalan a Gundelben.

Ha a Fidesz-es OVB átengedi ezeket a kérdéseket, és valami csoda folytán az AB-n is átfutna, akkor a bogközösségünk mindent el fog követni azért, hogy Kocsis Máté akkorát bukjon, mint hajléktalanak egy állásinterjún.

· 1 trackback