Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Balsai nem lehet alkotmánybíróA tegnapi nap során kiderült kik a jelöltek a kibővített alkotmánybíróság szabad pozícióira. A Fidesz nem lacafacázik, azon kívül, hogy a helyekre fel se merült, hogy ellenzéki jelölt kerüljön, a jelenlegi frakciója egyik tagjának Balsai Istvánnak a neve hangzik el legtöbbször.

Ez egy rövid poszt lesz amiben csupán felhívjuk a közvélemény figyelmét arra, kit kíván a Fidesz kinevezni alkotmánybírónak.

Balsai István ebben a ciklusban eddig 8 egyéni képviselői indítványt nyújtott be. Ebből 4-szer alkotmánymódosítást. A 4 alkotmánymódosításból pedig 2 különös egy jövendő alkotmánybírától. Balsai, Lázárral együtt jegyezte tavaly októberben az alkotmánybíróság jogkörfosztását, illetve idén májusban az alkotmánybíróság létszámának növelését.

Biztos, hogy az ember jó alkotmánybírónak, aki képviselőként saját alkotmánybírói állását módosítgatta alig 2 hónappal előbb? Biztos olyan országban akarunk élni ahol minden hatalmat összemosunk, és ahol ez mind a Fidesz akarata szerint módosul?

Egy jogállamban, hogy lehet egy olyan ember alkotmánybíró, akinek a kinevezése csak azért, lehetséges, mert az ő indítványára növelték a bíróság létszámát?