Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Távozik-e Hoffman Rózsa?
Az oktatási államtitkár az Index információ szerint beadta a lemondását, a hírt a miniszterelnök szóvivője nem cáfolta. Hoffmann Rózsa tervezetei ellen az utóbbi időben diákok, szülők, és tanárok is tiltakoztak, de a legnagyobb ellenfele mégis párttársa a korábbi oktatási miniszter Pokorni Zoltán volt.

A következő napok egyik nagy kérdése az lesz Orbán Viktor vajon elfogadja-e a nem túl sikeres államtitkár lemondását. Sokfajta értelmezése lehet a kiszivárgott hírnek. Lehet Hoffman újabb zsarolása, a megerősítésért. Lehet, hogy az államtitkár asszony beleunt a folytonos harcba és toporgásba. Lehet, egy kikényszerített lemondás, de akár a közelgő kormányátalakítás tesztje is.

Egy biztos, Hoffmann Róza bár államtitkári pályafutása elején nagy ívű, de egyben zártkörű egyeztetéseket tartott, elképzeléseit folyamatosan a társadalom ellenszenve kíséri. Tüntettek már a pedagógusok, felháborodott a HÖK, a rektorok, volt szülői tüntetés az iskolabezárások ellen, többször tiltakoztak különböző diákszervezetek is, ezen a hétvégén pedig Kaposváron éjség sztrájkolnak egy iskolabezárás ellen. Ennek ellenére gyakorlatilag semmi előremutató nem történt az oktatás területén az elmúlt egy évben, kivéve, ha előremutatónak tekintjük a kevesebb tanárt, a bevezetendő tandíjat és a tankötelezettség leszállításának tervét

Ha Hoffmann Rózsa lemond, kérdés a poszt a KDNP-nél marad-e, vagy valamelyik Fidesz-es politikus veszi-e azt át. Pokorni Zoltán visszatérése bár elsőre triviálisnak tűnik, nem valószínű, hogy a KDNP-s lobbi ezt engedné, illetve Pokorni se nagyon mondana le a polgármesterségről. A következő napok nagyon izgalmasak lehetnek, hiszen Hoffman lemondása az első olyan pillanat lehet, amikor a Fidesz kormány beismerné, hogy nem teljesen sikeres a kormányzása, márpedig az erőből politizáló Fidesz-nél ez egy nagy kommunikációs töréspont lenne. 

Távozik posztjáról Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár?

· 3 trackback