Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Az igaz magyarok odabasznak a Sziget fesztiválnak
A Jobbik parlamenti képviselőjéről Zagyva György Gyuláról ismert Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái tüntetést szerveznek a benzinárak ellen. A „fiatal magyarok” nem találtak más helyet erre a tüntetésre, mint a Sziget Fesztivál nagyszínpadának helyet adó rétet, és időpontnak is a fesztivál időpontját jelölték meg. Nem ez az első alakalom, hogy valakik a gyülekezési joggal rosszindulatúan próbálnak visszaélni, de lassan lehetne az utolsó.

A bátor magyarok, dacolnak a gonosz kábítószeres fesztivállal, és nem riadnak vissza. Persze azért keresnék a megegyezést, ahogy írják. Biztos van az, az összeg.

Mi azt ajánljuk a Sziget fesztiválnak, kerítsenek el egy 10 négyzetméteres részt az úriembereknek a nagyszínpad előtt, írják ki a kordonra mi a helyzet, és biztonsági őrrel kísérgessék a nagymagyarokat. A Prodigy vagy a Rise Aginst rajongói biztos megelégedéssel fogják nyugtázni a benzináremelés elleni bátor kiállást.

A többségi társadalom provokálása ellen küzdő nagyamagyarok, egyszerűen nem tudják megérteni azt, mi a különbség az egyszerű provokáció, vagy saját identitásunk melletti kiállás között. Az ő akciójuk például egyszerű provokáció, hiszen egy benzináremelés elleni tüntetésnek a hajógyári sziget elég abszurd hely (talán egy benzinkút, a Gazdasági Minisztérium, vagy a MOL székház jobb lenne), egy másik rendezvény elől való területelszívás pedig nem lehet a gyülekezési jog oka. Ha gondolják, kiállhatnak Vazul néni módjára a fesztivál elé és elmondhatják a látogatóknak, hogy milyen szörnyű nekik, hogy nem bulizhatnak, ezt senkise fogja megakadályozni.

Ezen a linken lehet csatlakozni egyébként a tüntetéshez, vagy jókívánságunkat kifejezni a résztvevőknek!

Update, Facebook komment:

A rendőrség a rendezvényekre mindig is a gyülekezési jogról szóló törvény végén levő értelmezési rendelkezést használta. (http://net.jogtar.hu/jr/ge​n/hjegy_doc.cgi?docid=9890​0003.TV, 15. § a). 

"a) közterület: a mindenki számára korlátozás nélkül igénybevehető terület, út, utca, tér;"

Ez alapján, amikor rendezvény van, akkor nem mindenki számára igénybevehető, így máshol kell tüntetni. Ennyi.

· 2 trackback