Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Radikális PC?


 

Tüntetni megy az izraeli nagykövetség elé a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Az indok vérfagyasztó, a Norvég tömeggyilkos Breivik ügyében vonul az érintett HVIM a zsidó állam nagykövetsége elé. Vajon nem esik le az úriembereknek, hogy nincs különbség a bevándorlás ellenesség, a gyűlöletkeltés, és a zsidó ország foglalás miatti rettegés között?

Pár dolgot kéne megtanulni a Norvég események után. A radikalizmus, a negatív, valaki ellen keltett gyűlölet, sosem hozz pozitív megélést, építkezést. Az együttélés, az ország építése, sose fakadhat valaki elleni indulatokból. A radikalizálódás pedig mindig magával hoz még radikálisabbakat is.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nem tanul. Tovább gyűlölködnek. Abból se tanulnak, hogy érintettek az ügyben, hogy külön kiemelte őket a norvég tömeggyilkos 1500 oldalas iratában. A legjobb politikusokhoz mérten mosakodnak, másra hárítanak, de még itt is azokat a radikális eszméket követik, amik sose a békesség és a megértés felé haladnak, tovább uszítanak, antiszemitásdit játszanak.

Ahogy északon, nyugatok, keleten, és délen, úgy Magyarországon is vannak együttélési problémák, kisebbek vagy nagyobbak, de vannak. Ezek sokszor durvák, sokszor keserítik el az embereket, de a megoldás, nem a feszültségek szitása kell, hogy legyen. Biztos, hogy másként látom én ezt és másként Zagyva György Gyula, biztos neki is van valamilyenfajta igazsága, de egy ilyen akcióra mint a norvég, nem lehet a válasz a gyűlöletkeltés, nem lehet a válasz a csak nekünk van igazunk, főleg nem egy érintett szervezettől.

Ahogy anno a Jobbik megnyitotta a cigányság együttélésének problémáiról indult diskurzust, most úgy zárja el azt. Egy olyan új PC-t von az együttélésről szóló közbeszéd köré, amiben csak az ő igazságuk lehet az egyedüli, csak ők mondhatnak ítéletet mások felett, legyenek azok zsidók, cigányok, kommunisták, buzik, vagy csak olyanok, akiknek a pofája nem tetszik nekik. Pedig ebből nem lesz együttélés, nem lesz békesség, de még a megoldáskeresésről folytatott diskurzus se, hiába hirdeti ezt hamisan a Jobbik. Ez az új PC csupán rombolóbb, mint elődje, hiszen egy hamis de alapvetően jó indulatú illúzió helyébe, egy olyan illúziót von, aminek a lényege megbüntetni őket. Az pedig csak kedv kérdése kik is az ők. Ez az új PC nem az együttéléssel számol, hanem a saját gondolatunk előtérbe hozásával, a másik legyőzésével.

De ez az új PC se győzhet, mert azok, akik még nem örültek bele a politikába, csupán annyit akarnak együtt élni és megélni.

 

· 1 trackback