Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Fussunk bele a pofonba!


Magyarország nem Fidesz-es és nem Jobbik-os része, annyira szeretné, már kiterítve látni a jelenlegi kormányt, hogy ezért csukott szemmel, is belerohanna a krokodilokkal teli folyóba.

A Fidesz nem hülyékből áll. Ha Balasai István egy olyan körzetben indult volna egyéni képviselőként ahol nyerhet az ellenzék bármely ereje, Balsaiból nem lett volna alkotmánybíró. Ellenben Balsai egy olyan körzetben indult ahol 20 éve mindig a jobboldal nyer és százalékban is csak egyszer 1994-ben előzte meg az MSZP és az SZDSZ az MDF (!!!), arra pedig emlékezhetünk hány százaléka lett akkor országosan a két pártnak.

Tavaly az országgyűlési választáson a Fidesz jelöltje már az első fordulóban nyert 52%-al (MSZP+LMP=32%), míg az önkormányzatin ez a szám 62% (!)volt. Mutat-e bárki bárhol olyan számot, ami arra predesztinálná az ellenzéket, hogy 10-15%-ot tud erősödni. Nem beszélve a közös jelölt miatti szavazatvesztésről.

Az esély arra, hogy a Fidesz-t ebben a körzetben egy összefogás megverje persze nem 0, de annál nagyobb a kockázat, hogy egy forró ősz közepén egy nagy kampány végén a Fidesz győztesen kerül ki a harcból.

A magyar nem Fidesz-es értelmisség valami nagyon érdekes önbecsapásban él. Nem ír, nem lázong, nem szervezkedik, hanem ül és kevesli azt a felhatalmazást, amit 2010-ben saját maga adott pártjainak. Finnyás arccal hátija a felelősséget a politikára ahelyett, hogy saját maga segítené pártjait, vagy kezdene önálló civil szervezkedésbe, egyszerűen kívülről mutatna irányt, várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön. Hol a részvétel? A civil kontroll? Az állampolgári tudatosság? Így akár le is válthatjuk Orbán Viktort, de utána marad ugyanaz ahonnan jöttünk, azzal, meg mit értünk?

Ebben a helyzetben is lehetetlen feladatott tűz ki pártjai számár,a mint oly sokszor az elmúlt években, és azt várja majd ők megoldják, amikor pedig nem oldják meg, csupán annyit mond, bénák.

 

· 4 trackback