Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Szakszervezeti élőlánc a parlament elött
Ma 4 nagy szakszervezeti konföderáció tüntetett a parlament előtt, langyos kezdéssel, de elindult a forró ősz!

Tíz óra körül még csak pár száz ember lézengett a Kossuth téren, de 11-kor már majdnem teljes létszámban, 3000 szakszervezeti aktivista és nézelődő állt, a régi május 1.-re emlékeztető sorfalban a Kossuth téren.

Délben a hangosbeszélő felszólította a tüntetőket az élőlánc megalkotására a munkavállalói jogokért és a megszorítások ellen, majd hosszan a jelenlévő szakszervezetek nevét sorolták. Megtudhattuk, hogy még a cigányzenészek is jelen vannak szakszervezeti szinten, de egészségügyi, belügyi dolgozok tanárok és egyszerű munkások is képviseltették magukat. Kicsit furcsa volt az 50-70 szakszervezeti konföderáció felsorolása, a 3000-es tömeghez, de tudjuk be a munkaidőben történt rendezésnek.
 Fél 1-kor a szakszervezetek átadták a petícióikat a képviselőknek. Először az MSZP-jöt nagy svunggal, majd a Fidesz frakció szerény ellenszenvtől kisérve, az LMP kis kurjongatásokkal (itt kell megjegyezni, hogy Schiffer volt az egyedüli aki kiment a tüntetőkhöz is, elbeszélgetni velük),  a KDNP óriási füttykoncert közepette, és a Jobbik a belügyi dolgozok hangorkánjától kisérve.

A petíciók átadása után a színpadon a szakszervezeti vezetők beszámoltak a találkozóról, magukat oroszlánnak aposztrofálva mondták el a semmi meglepőt, mindenki készséges, mindenki szereti őket.

Majd fél 2 körül elkezdett oszladozni a tömeg, elindultak az emberek haza.

· 5 trackback