Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Nép(ki)szavazás


Az ember, aki valódi kiszavazó showt rendez.

Kocsis Máté az a jóember, aki Józsefváros polgármestereként egy napon három lakása közül az egyikben a tükör előtt elgondolkodott, mivel tudná megerősíteni hatalmát. Közös ellenség kellene a kerületnek. Valami MIÉP Fidesz-kompatibilis ellenség...

Legyenek hát a szegények, de közülük is a legcsóróbbak.

Mivel egy, a Blikkben megjelent PR cikkből tudhatjuk, hogy Máté szeret jól öltözni, szereti a márkás ruhákat és a szép cipőket, ezért sejtjük, miközben a hajléktalanokra gondolt, rántott egyet Swarovski kristály berakásos tükrébe nézve Gucci nyakkendőjén, majd igazított egyet a szemközti falon lógó olajfestményen, a legutóbbi aukció nagy fogásán.

 

Azt találta ki ez a derék fiatal és sikeres politikus, hogy megnépszavaztatja az embereket szeptember 25-én. Mégpedig arról, hogy büntethető legyen "az utcán életvitelszerűen tartózkodni". Illetve arról, hogy aki a kukából tud csak élelemhez jutni, azt bírságolni lehessen ezért a cselekedetéért, valamint felhatalmazást kér hozzá, hogy tárgyalásokba kezdjen a fővárosi önkormányzat vezetésével a "hajléktalan-ellátás színvonalának javításáról". Az ellátás színvonalának elkötelezett javítója amit saját kerületében művel, feltehetően azt szeretné kiterjeszteni az egész fővárosra. De beszéljenek a számok...

Miközben ma Józsefvárosban 500 önkormányzati bérlakás áll üresen, és Kocsis kerülete több mint 7 millió forintot költ évente kilakoltatásokra, hajléktalan ellátásra csupán ennek egytizedét. Kőkemény 700.000 forintot (kevesebbet, mint Kocsis egyhavi fizetése) miközben a jelenlegi népszavazásra szerencsefia 30 millió forintot szór el a kerület pénzéből.

Kocsis Máté egyéb csodás tettei:

Kocsis volt az a jóember is, aki nyomozóhatóságnak képzelve a parlamentet koncepciós parlamenti bizottságot szervezett a gyöngyöspatai gárdavonulások idején, azt állítva, hogy a nemzet külső és belső ellenségeinek összeesküvése felelős a történtekért. LMP-MSZP-JOBBIK pedig összejátszottak aljas céljaik érdekében.

Ő volt az is, aki számos alkalommal visszaélve az interpelláció lehetőségével az előző ülésszakban alákérdezett a kormány tagjainak, vagy éppen az ellenzéket támadta valódi kérdés helyett.

Kocsis Máté tegnap a Város Mindenkiért mozgalmat - amit többek között hajléktalan aktivisták hoztak létre, hajléktalanok képzésével, például nyelvtanítással is foglakozik - egy szélsőséges szervezetnek nevezte.

Döntse el mindenki maga, hogy ki valójában a szélsőséges. És szeptember 25-én minden józsefvárosinak erkölcsi kötelessége, hogy három NEM-et mondjon rá.

 

Persze még addig is lesznek rendezvények, például ma este fél 9-kor Kafkaz koncert lesz a Blahán, majd fáklyás felvonulás a kerületben a helyi LMP kampányzárásaként. Ide pont át lehet érni CM után, a szervezők azt mondták megvárják a tömeget.

Délután 6-kor pedig A Város Mindenkié tart a Wesley János Lelkészképző Főiskolában (VIII. ker. Dankó utca 11) nyilvános fórumot, ha valaki nem biciklizik, oda is érdemes beérni.

 

Valakit vagy valakiket most kiszavaz Józsefváros.

· 2 trackback