Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Közérthető feljelentés


A médiatörvény óta árgus szemekkel figyeljük az NMHH működését, és eddig elég jól teljesít a szolgálat, nem nagyon jöttek el (még) azok az ordas idők amiket a médiatörvény idején jósoltak, bár ennek persze oka az is, a Fidesz megoldja pénzzel, inkább megvásárolja, mint tönkreteszi a médiát. Viszont most eljött a mi időnk!

Az NMHH létrehozott egy honlapot ( a nemzetközi példákat követve), ahol a veszélyes internetes tartalmakat lehet feljelenteni, az oldal elsőre jónak tűnik, számtalan felvilágosító cikk, a közérthetően címmel lenne rajta, ha működne más funkció jelenleg a feljelentésen kívül. Viszont csak ez működik egyenlőre.

Természetesen csak béta verzióban van az oldal, nem készültek még el a cikkek, de egyrészt borzasztó ciki így publikálni a honlapot, másrészt ezzel valami olyasmit sugall az NMHH, azért a feljelentés az mégiscsak a lényeg. Pedig Magyarországon el kéne a normális felvilágosítás. Több kutatás szerint is elég hátul járunk az internetes védekezésben és a támadások felismerésében, amik többsége nem is belföldről jön ugye. Már csak azért is jó lenne a felvilágosítással kezdeni, hogy a kedves felhasználók tudják, mire jó egy ilyen oldal, és nagyon nem vagyunk biztosak, hogy tudni fogják.

Az viszont biztos, hogy pillanatok alatt, ahogy elterjed a honlap, az internetezők egyik kedvenc oldalává válik, minden netes közösség elfogja játszani egymás feljelentését, és természetesen lesznek olyan trollok akik az internet letöltése helyett megpróbálkoznak mondjuk, politikai szempont szerint az egész internet feljelentésével. Reméljük, aki a gép másik oldalán ül, bírni fogja az 500 haszontalan információ között az egy valamennyire is értékelhető kiszűrését, és azt is reméljük az NMHH tényleg szakmai alapon fogja kivizsgálni a beérkező feljelentéseket az egymillió házmester hazájában.

Összességében maga a szándék akár jó is lehetne, de a megvalósítás ebben a formában nem más, mint egy jó szórakozás a trolloknak és a tipikus fogjuk meg a másik végéről a magyar internet kultúrát mert az egyszerűbb, vonal.