Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Kerényi: Visszacsináljuk az elmúlt 100 évet! (videó)
Kerényi Imre az alkotmány népszerűsítésével kapcsolatban került előtérbe mostanában. Az általa kitalált alkotmány asztalán és az általa megrendelt festményeken röhög a fél ország. A Kettős Mérce talált egy videót, amin Kerényi Imre egy belső Fidesz-gyűlésen még a 2010-es választások előtt ecseteli, mire számíthatunk ha eljön a Fidesz-kormány.

A videóban nem az a megdöbbentő, amiket Kerényi mond, hiszen tudtuk, hogy van egy ilyen, a múltban révedő osztályharcos kör a Fideszen belül. Az elszomorító inkább az, hogy egyrészt Kerényi milyen pontosan látja előre a következő év eseményeit, illetve hogy ha egy kisvárosba is, de őt küldik elmagyarázni, miért kell kampányolnia a Fidesznek, mi a cél. Ez az ember ma miniszterelnöki megbízott, az ország legfontosabb emberének bizalmasa. Az alapján pedig, ahogyan az országban történnek a dolgot most, még az is megeshet, hogy hűen tükrözi a döntéshozó gondolatait. Természetesen Kerényi nézőpontja nem általánosítható a teljes Fideszre, de fontos megjegyezni, hogy ez az ember most pozícióban van. Apró, reményre okot adó körülmény lehet, hogy sok gondolatnál a hallgatóság is felcsattan: van ami nekik is sok.

 

 „És barátaim, mindent visszacsinálunk"

Kerényi magyarázását az alaptopológiával kezdi: a nemzeti oldalról beszél, ami egyedül hivatott Magyarország védelmére és ezzel meg is nyitja az háborús retorikát. Szerinte örvendetes, hogy végre vége a 100 évnek, április 11-e után visszatérünk az 1100 éves múlthoz és mindent visszacsinálnak. 

A csodálatos jövő képét Kehidakustánnyal prezentálja Kerényi, felvázolja, hogy Isten és Árpád megáldott minket azzal a termálvízzel ami Magyarországon van, és élményfürdőket, termáltelepüléseket építünk. Megjegyzi, hogy a Kehidán Fideszes polgármester van, bár azt elfelejti megemlíteni, hogy a vállalkozás teljesen magántulajdonban van. Kerényi ezután egy idilli képet fest le a jövőről, ahol minden jó lesz: a gyerekek látnak majd kacsát, meg kakast.

 „És a gyerekeknek és a cigánygyerekeknek is nagy élmény lesz, hogy a tanfelügyelő" így meg úgy...

Kerényi szerint a kormány nem fog segélyt adni munka nélkül, az se fog segélyt kapni, aki nem végzi el a nyolc általánost, de ezt a tervet későbbre, 8 év múlvára helyezi. Az oktatásról szólva elmondja, hogy lehet majd buktatni, lehet majd kirúgni a gyereket az iskolából, és akit kirúgnak az sem kap majd segélyt. Jön a tanfelügyelő, a diákok csöndben tanulnak, autoriter lesz az oktatás és szép lesz az iskola. Nézői kérdésre válaszolva Kerényi közli, még nem tudják mi lesz azzal, aki nem végzi el a 8 általánost, és ezért nem kap segélyt.

„És azért nem lesz már lopva, mert az új kormány nem fog segélyt adni munka nélkül"

A közbiztonságról szólva megemlíti „kell kerítés, rend és rendőr, akkor lesz közbiztonság”, mindenhova kell majd 2 körzeti megbízott, az egyik éjjel a másik nappal dolgozik. Ha valaki fát lop majd, azonnal lecsukják, ez lesz a visszatartó erő. Ide hozza a háromcsapás-törvényt, ami szerinte arra lesz jó, hogy akár a fatolvajt is a harmadik alkalom után életfogytiglanra ítéljék. Rend lesz. De nem ám a mi pénzünkből, önfenntartó börtönök lesznek.

„Hányszor építettük újra a hazát? Jött a tatár, túléltük, jött a török, túléltük, jött az osztrák, túléltük. A komcsit is túl fogjuk élni! És a komcsi gyönyörűen, a szemünk láttára semmisül meg”

Ezután az idézet után Kerényi a Fideszt dicséri, ha ők nincsenek az MSZP 50 évig uralkodna, de szerencsére vannak, és itt vannak a segítőik a polgári körök. Kerényi a médiaháborút új szintre emeli azzal, hogy a komcsik kitakarításának fő elemeként említi. A színházigazgató arról regél, milyen szar érzés volt, folyamatosan hazugságokat írni a másik oldal szereplőiről, de megérte, mert ez kell a győzelemhez.

„Kiküldték a Borókait Londonba tanulja meg a hírtelevíziózást”

Valahonnan lett 200 millió forint, amiből elindult a Hír Tv, ezzel pedig a Fidesz ellenzékből törte meg a baloldali médiatúlsúlyt: ez egyenértékű azzal, amikor Luther Márton kitűzte wittengbergi székesegyház ajtajára 95 pontját, a Fideszt a református egyházhoz hasonlítja. Kerényi végül azzal zárja sorait a ballib felfalja a médiát, hogy rárontson a jobboldalra.

Természetesen nem állítjuk azt, hogy az egész Fidesz ezt gondolná, de az a rész aki így gondolkodik a világról, aki csupán háborús logika mentén gondolkodik, aki a valóság talajától ennyire nyilvánvalóan elrugaszkodott, hogy a visszaeső fatolvajlást életfogytiglannal büntetné, az ugyanúgy nem való a közéletbe ahogyan baloldali társai sem. Még egyszer mondjuk szörnyű az, a Fidesz minden valószínűség szerint maga küldte Kerényit elmondani ezt a beszédet, Kerényi a kormányváltás után pozícióba került és ennél elszomorítóbb csupán az, hogy ezen retorika mentén történik a Fidesz intézkedéseinek egy része.

Címkék: fidesz 2010 kerényi
· 11 trackback