Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Fejjel mentünk a falnak! Meglepő módon nem jött be...


 A kormány szerint a gonosz spekulánsok lerohanták országunk, s Matolcsy nem lelé honját a hazában. Természetesen ebben van is igazság. Tegyük fel a kérdést: spekulálnak a forint ellen? Igen! Emiatt van csődveszélyben az ország? Nem! Az ok az elmúlt másfél év, és az előtte lévő korszak gazdaságpolitikája.

 

A spekulánsok nevükhöz híven a haszonra mennek, hasznot pedig onnan a legkönnyebb hajtani ahol kicsi az ellenállás. A spekulánsokat valami gyűlölt ellenségnek beállítani butaság, ők is a dolgukat végzik, ez a szakmájuk, ebből élnek. Az biztos, egy részük durva módon támad be országokat, és ez biztos, hogy nem jó irány, ez ellen tenni kéne. Ez viszont nem nemzetállami kérdés. Magyarország jelenleg gazdaságilag gyenge állam, borzasztó adóssággal, növekedési kilátások nélkül, hát erre jönnek a spekulánsok, mint légy a szarra. Kérdés viszont: ha ezt tudjuk és ha ellenük folytatunk elvileg szabadságharcot, akkor miért nem készülünk fel erre? Hogy a fenébe szaladhatunk fejjel a falnak?

Valahogy úgy kell elképzelni a szituációt, hogy Magyarország kiállt az ablakba, és látta, hogy lent az utcán egy rabló rohangászik, késsel és pisztollyal a kezében, a fejére pedig rá van tetoválva, hogy rabló. Magyarország erre nem tett mást, mint beszólt a rablónak: nem félek tőled. A rabló közben leverte a portugálokat, a görögöket és az olaszokat. Magyarország ezt látva pedig nem menekülni próbált vagy valami önvédelmi eszközt magához venni, hanem fogta magát, odaállt a rabló elé: na most legyél legény, rabolj ki! Ő pedig kirabolta.

Miközben Orbán Viktor hangzatosan vívta a szabadságharcát, csak az összecsapásra nem készült fel. Arra, hogy ezek a srácok ha táncra kérik fel őket, táncolni is fognak. Lehet próbálkozni alternatív gazdaságpolitikával, de a világtól elrugaszkodni, felköpni majd aláállni, nem kicsit butaság.

Az a magyar gazdaság, ami belement ebbe a forradalomba nem volt felkészülve az újabb válságra és a fantaszta Matolcsy politikája tovább súlyosbította a helyzetet. Ahelyett, hogy másfél év alatt elindultunk volna a jó irányba, rosszabb helyzetben vagyunk mint amikor elkezdtük.

· 2 trackback