Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A KDNP képviselője szerint atyai pofon kell az iskolában


 „A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak”. – áll a mondat a törvényben amit Michl Ferenc a KDNP képviselője törölne.

Természeten odáig nem merészkedik honatyánk, hogy a kínzást is engedélyezné, állítása szerint a törvény előző, meghagyni kivánt mondata ezt megelőzi:

A gyermek, a tanuló, személyiségét, emberi méltóságát és jogait tiszteletben kell tartani, és védelmet kell számára biztosítani fizikai és lelki erőszakkal szemben.

Itt meg is nyugodhatnánk, hiszen akkor a törvény mégis megvédi a gyereket, ha nem lenne pár dolog ami nem hagy nyugodni minket. Az egyik Michl saját vallomása:

Ez nem a mai kornak megfelelő módszer. Ezzel együtt én minden pedagógust, aki tanította gyermekemet, felhatalmaztam, ha szükségét érzi, nyugodtan „járjon el atyaként”. Mások gyerekeivel én természetesen ezt nem tehetem meg.

Azon kívül, hogy helyes, hogy Michl szerint ez nem a mai kornak megfelelő módszer, de mit is ír? Az apai verés megengedett, az apa bánthatja a gyerekét? Reméljük Michl csak buta és nem tudja hány gyereket vernek otthon atyai pofonokkal. Biztos vannak olyanok akik azt mondják egy atyai pofon belefér, de talán mindenki ismer ennél durvább példát ismerősi köréből - ezen cikk szerzője például nem is egyet. Hány olyan sztoriról számol be a média, ami tragédiával végződik a családon belüli erőszak miatt? Hogy legitimálhatja az atyai pofont a képviselő?

Az ilyen és ehhez hasonló jogszabályok amik a fizikai erőszakot tiltják mind a családon belül, mint az oktatásban nem azért kerültek be, mert túlozni akartak a jogalkotók. Egyszerűen arról van szó, egy gyerek 99%-ban alul marad fizikaliga egy felnőttel szemben. A gyerekek erőszakkal való nevelése pedig nem old meg semmit.  Sőt ha már nevelés, ennek egyik legfontosabb módja a példamutatás, mi lesz abból a gyerekből, aki legitimnek tekinti az erőszakot, hiszen otthon ezt tanulja?

Azt se felejtsük el, ezt a törvény tényleg nem hóbortok miatt született. Bár minden megbecsülésem a ma tanáraié, akik sokszor borzasztó körülmények között, minimális fizetésért végzik a munkájukat, sőt van amikor még fizikai erőszak is éri őket (amire persze nem lehet az erőszak a válasz). De ezt a jogszabályt azért hozták, mert volt példa az ellenkezőjére, volt példa erőszakra az iskolában.

Michl Ferenc egyszerűen nem érti, hogy az a jogszabály amit ő megszüntetne miért van a törvényben, de Michl Ferenc olyan mint a Fidesz törvénygyára, nem érti mi történik ebben az országban. 

· 5 trackback