Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A Fidesz átlépte a Rubicont


 A Fidesz tegnap olyan házszabály módosítást nyújtott be, ami után a parlament még mostani demokratikus szerepét is elvesztené, nem marad más Csak a Fidesz!

A köztársasági elnök, az alkotmánybíróság, a médiatörvény öncenzúrája, a közmédia elfoglalása, a költségvetési tanács megszüntetése, az ügyészség bekebelezése után, ezen a héten 3 nagy lépést tett a Fidesz a diktatúra felé, előbb a gazdaságpolitika alapját az adórendszert, vagyis az egykulcsos adót kötötték 2/3-hoz, majd a bíróságokat foglalták el, végül rámentek a magyar nemzeti bankra. De a ráadás, a feketeleves tegnap 4 órakor érkezett a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat módosításával.

A törvény két dolgot mond ki. Az egyik alapján a kormánytöbbség minden ülésszakban 6 törvényről a benyújtást követő napon végszavazhat. A másik alapján a törvényjavaslat benyújtója és két országgyűlési bizottság a végszavazást megelőző 1 órával teljesen újraírhatja a törvényjavaslatot.

És akkor ezen a ponton felidézhetjük a Jakobinus diktatúra bevezetést, a népképviselet eltörlését, a jó ügy, a gyors törvényhozás érdekében. Ezen javaslat megszavazása után már azt a minimális ellenállást is kinyírja a Fidesz amit a parlamenti ellenzék fel tudott mutatni. Gondoljunk bele, a kétharmad benyújtja a választójogi törvényt és másnap elfogadja, még a vezércikket sincs idő megírni, nemhogy átnézni a törvényt.

Amellett, hogy ez a törvényjavaslat kinyírja az ellenzéket, de az egész parlamenti felfogásnak mutat egy nyazsgemet, még arra se ad lehetőséget, hogy ne maradjon helyesírási hiba a javaslatokban! Egy órával a szavazás előtt teljesen új törvényt lehet benyújtani, amit senki se látott előtte, ahogy Bencsik János sztorijából ismerjük esetleg még a megszavazó kormánypárti képviselők se. Diktatúra ante portas.

Ha ezt a javaslatot elfogadja a Fidesz akkor a Kettős Mérce blog a magyar demokrácia élt 21 évet feliratú pólókkal halálra fogja magát keresni, kivéve persze ha lövetnek.

· 5 trackback