Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Tisztelet a bátraknak!


Boldog március 15-öt kívánok a tisztelt olvasóknak! A mai napon szanaszét száguldó riportereink segítségével tudósítunk az eseményekről. Ha szeretnél te is a Kettős Mérce sikeres és dinamikus csapatának a tudósítója lenni, nem kell mást tenned, mint írnod a magyarinfo@gmail.com címre. Nem ígérhetünk mást, mint sikert, pénzt és csillogást az internetes szupersztrádán!

Nagy-Magyarországos kitűzőt visel Gyurcsány? Pace zászlót láttál a Jobbik megemlékezésén? Fotózd le, írd meg és küldd be! 

Csodás napnak nézünk elébe!

Amíg be nem indul igazán a mai nap, addig lydia_finlandia által megosztott Petőfi 12 pontya fotóval szórakoztatunk titeket!

Share photos on twitter with Twitpic

Közben érkeznek a tudósítások a városból:

19:10 Elkészült a Milla tüntetésén elhangzott beszédek rövid összefoglalója, amit külön posztban, itt érhettek el. Köszönöm a segítséget tudósítóinak: Hubának, Ákosnak, Jucusnak és Sanyinak. A közvetítést ezzel befejeztük. Mámoros estét!

18:10 Kis színes az Astoriáról: Egy néni a trafikban cigarettavásárlásnál arról panaszkodott, hogy semmi nem történt a Jégbüfénél, majd kifizette a Symphoniát és egy Szebb jövőt köszönéssel távozott.

18:05 Úgy tűnik a helyzet fokozódik a Bankcenternél a Szabadság tér környékén. Helyszínről közölték, hogy egyre több a rendőr. Nehéz arrafele közlekedni. Az Astoriánál szállnak be a rendőrök a buszokba, onnan szinte teljesen eloszlott a tömeg.

17:10 Facebookos kommentelőnk szerint a Deák térnél a Jobbik tüntetésén olyan 2000 ember lehetett.

17:06 A szélsőjobbosok néhány százan lehettek maximum. Az viszont már a lejövős résznek tűnik, hogy lassan megkezdődik a számháború afterparty, hogy hol mennyien voltak.

16:48 Európa söpredéke gyűlt itt össze: buzik, zsidók stb. Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel dobálóznak a szélsőjobbos tüntetésen. Közben a Milla színpadáról türelemre intik az ő tüntetésükön résztvevőket, hogy ne üljenek fel a provokációnak.

16:35 A Jégbüfé környékén úgy tűnik megkezdődik a ki a hangosabb verseny. Millások, egyszerű állampolgárok és fasiszták. A szélsőjobbos tüntetők között feltűnt Zagyva György Gyula is, aki ezek szerint nem a Jobbik tüntin volt.

16:32 Most visszafele megy a Békemenet a Bajcsyn. Úgy tűnik, a Kossuth téren is vége van a mókázásnak.

16:30 Véget ért a Milla tüntetése, az emberek szivárognak hazafele.

16:23 A tömegben arról pletykálnak, hogy "Toroczkaiék" a Váci utca felől próbálnak benyomulni a Millások közé. Így már érthető, hogy miért érkeznek újabb és újabb csapatok a környékre.

16:20 Megérkezett a "vidéki rendőrség". 3 busz, 15 autó, 10 mikrobusz. A múzeumkertig áll a sor. Mindenki feszülten várakozik, a rendőrség felkészül.

16:17 A jó időn kívül sok újat nem hozott egyébként a Millás tüntetés. Beszédek a támogató szervezetektől: AVM, LMBT, HAT, HaHa etc.

16:09 Kb. 50 rohamrendőr nyomult be a tömegbe, hogy visszaszorítsák a Millás tüntetők közé beszivárgott szélsőjobbosokat a Jégbüfé elé, a kordonok közé. Közben a szélsőjobbosok közé, szelíd jobbikosok is vegyülnek. Folyamatosan érkeznek a rendőrök.

16:00 Igazságot Magyarországnak! Dicsőséget a bátraknak! - többek között ezekkel fejezte be a beszédét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

15:59 Jelentés a Kossuth Lajos útról: 15 csapatszállító busz, rengeteg rendőrautó, 2 mentő és sok-sok rohamrendőr. Ennek ellenére nem tudják megakadályozni, hogy a nyilvánvalóan szélsőjobbos tüntetők a Millás tömegbe szivárogjanak.

15:58 A gyarmatosítók fokról-fokra cserkészik be az országokat, mint a fazékban fövő béka. Szerencsére, mi az utolsó pillanatban még ki tudtunk ugrani a fazékból.  - Mondta Orbán. Akkor ezek szerint Orbán (is) meghirdette a nagy ugrást?

15:45 Szabadok vagyunk-e ha 100 adóforintból 90 adóságtörlesztésre megy? - teszi fel a kérdést Orbán a Kossuth téren. Kíváncsian várjuk az IMF válaszát!

15:44 BRÉKING!!! Lezárták a metrót az Astoriánál!!! Nem mondanak semmit a rendőrök, hogy miért, csak hogy ezt az utasítást kapták.

15:41 Megállapíthatatlan, hogy hány ellentüntető van a Jégbüfénél, ugyanis nem látszanak ki a rendőrök és a kordonok mögül. Csak a nemzeti rock dallamát viszi a szél.

15:39 48 örökösei vagyunk, és nem leszünk gyarmat! Erről beszél Orbán Viktor a Kossuth téren. Vajon van lengyel szinkrontolmácsolás?

15:30 Biztonságos rendezvény a Milláé: a Jégbüfé felé tartó ellentüntetőket a rendőrség az Astoriánál és a Ferenciek terénél megmotozza.

15:20 Néha áthúz az Astorián 100-200 Jobbikos. Izgalmas lehet.

15:07Soha nem látott tömeg a Milla tüntetésén. Többen lesznek, mint a Békemeneten?

15:00 Megkezdődött a Milla tüntetése. Dr Dopeman Dr. Pityinger LÁszló alternatív köztársasági elnök is a színpadra penderült.

14:45Utolsó jelentés a Békementeről a Bajcsy-Zsilinszky útról: Már csak néhány lengyel kóborol a menet után, viszont fergeteges hangulatban. Azt hiszem nekik igazán megérte eljönni. És nem marad el: Polak-Wenger dva bratanki! Majd rá a válasz: Lengyel-magyar két jó barát! Meg is tapsolják magukat. Csodálatos!

14:41Az Astoria aluljárót megszállták a Népszavazás 2012 aláírásgyűjtői és aláírói. Tömött sorokban állnak az emberek.

14:36Egyre nagyobb a tömeg a Szabad sajtó úton. Már olyan tízezren lehetnek.

14:31 ÉS IGEN! Felhangzik a Székelyhimnusz a Békemeneten. Aztán a Kossuth Lajos azt üzente is... 

14:27 Tüntetésszervezőknek hasznos infó, hogy a keresztbefeszített transzparensek mögött feltorlódik a tömeg. Széles Gábort azonban innen fentről most nem láttam. :-(

14:24 Jelentés a Jégbüfétől: az elkordonozott részre néhány fiatal állt be EU zászlókkal, de pár perc múlva eltűntek onnan.  

14:23 Meglehetősen szellős a menet. Ennél még a Melegfelvonuláson is tömöttebb sorokban sétálnak az emberek. 

14:21 Viktor Orban! Viktor Orban! Skandálják az ablak alatt lengyel barátaink. Én őszintén elhiszem, hogy ők őszintén elhiszik, hogy ők most valami klassz dolog részesei, és hogy a magyar-lengyel barátság örök és megbonthatatlan! 

14:17 DOBOSOK! Mondjuk nem a szokásos hippidobosok, de örvendetes, hogy a jobboldal is felfedezte magának ezt az irányt.   

14:15 Az ablakom alatt vonul a Békemenet! Hihetetlen, hogy mennyire az események közepébe kerültem!

13:53 A Milla színpada elkészült közben. Meg a szélsőjobbosoké is. Reménykedünk egy Nem tetszik a rendszer - Kárpátia mashupban! 

13:50 A kordonozásról: Első körben csak a templomot védték be a szélsőjobboldali tüntetés környékén a Ferencieknél. A Match felőli oldalt nem, ami azért különösen izgalmas, mert így teljesen szabad az átjárás a DK és a "hazafiak" között. Aztán a Jégbüfé és a Párizsi udvar környékén is húztak kordonokat, a buszmegálló és a metrólejárat között. Hogy miért, nem tudni. A Jégbüfénél 1 körül egyetlen Anthrax pólós fiú áldogált egyébként.  

13:45 Huszárok, magyar és lengyel zászlók, Kaczynski - Orbán fotók és egy csomó ember a Békemeneten a Lánchídon. Kicsit tudathasadásos helyzet, hogy akkor ez most a hivatalos állami megemlékezés, vagy a kormány szimpatizánsai által meghirdetett Békemenet. Erre a kínzó kérdésre a válaszokat a magyarinfo@gmail.com címre várjuk! 

13:20 BRÉKING! Érthetetlen kordonozás a Ferenciek terénél. Hamarosan bővebben! 

13:15 Az LMP megemlékezésén Vágó "Petőfi Sándor" Gábor Nyerges-Simicskázott egy egészségeset. Félig töltik meg a Pilvax közt, viszont a város tele van az aláírókra váró elempés standokkal. 

12:45 A Demokratikus Koalíciójánál lágy Lambada hangja susog a hangszórókból. Ezért tart itt ez az ország! 

>12:30 Készül a Jobbik is a Bajcsy-Zsilinsky úton. Egyelőre egy ember egy kannás borral a hóna alatt áll a színpad előtt. Biztos jó buli lesz! 

12:02 A belváros egyelőre üres, sok külföldi van az utcákon, ami azt jelentheti hogy megkezdődött a turista szezon. Amerikaiakat viszont nem nagyon láthatunk majd, mivel az USA nagykövetség honlapján arra kérik az állampolgáraikat, hogy kerüljék el a tüntetések helyszínét: "The Embassy urges citizens to avoid the demonstration sites and plan an alternate route if necessary."

 

· 11 trackback