Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A Fidesz népszavazás-gyilkoló kampánya


 Nyugdíjasok kabátját lopja az LMP, miközben Orbán népszavazás-gyilkoló szemfoga megcsillan, a nyugdíjas áldozatokra utazó szélhámosok megmozdulnak.

Ma dönt az Alkotmánybíróság az LMP ötödik - és egyben legjelentősebb - népszavazási kérdéséről, ami arról szól, hogy ne vehessék el utólag a jogosan megszerzett nyugdíjat.

Azért mégsem lenne jó, ha ezt megelőzően nem kapott volna az LMP egy löket karakter gyilkolást a nyugdíjas témában. Az elmúlt napokban sok helyről lehetett hallani, hogy Vágó Gábor valójában egy vámpír, aki kisnyugdíjasok vérét issza. Tegnap reggeli levelében Vágó már a Fidesz népszavazás-gyilkoló kampányáról írt:

"A Fidesz népszavazás-gyilkoló kampányának legújabb eleme, hogy országszerte rémhíreket terjeszt arról, hogy az LMP el akarja venni a nyugdíjasok juttatásait. Ez természetesen nem igaz, de nem véletlenül jött ez elő éppen most. Kedden dönt az Alkotmánybíróság az LMP nyugdíjvédő népszavazási kezdeményezéséről. A Fidesz jól tudja, ha ez a kérdés átmegy, és népszavazás lesz belőle, akkor a kormánynak számot kell adni róla, hogy hogyan lopta el a magánnyugdíjpénztárak vagyonát, hogy hogyan akarja visszamenőleg megfosztani az évtizedeken át tisztességesen dolgozókat a kiérdemelt nyugdíjaiktól. A Fidesz pontosan tudja, hogy ha ez a kérdés átmegy, bajban van!" - http://mandiner.hu/cikk/20120319_vago_gabor_a_fidesz_nepszavazas_gyilkolo_kampanya

Nem kétséges, hogy a népszavazási kezdeményezés elindítása óta a Fidesz totális elhallgatásra játszott. Majd a gyűjtés derekánál valakinek eszébe jutott, hogy a nyugdíjasokat riogassa, és erre rákaptak a többiek is, mint a véres koncra. Sikerült az LMP-t nyugdíjas kabát lopási ügybe keverni.

Nézzük, hogyan terjedtek a rémhírek

Az MTV és a KDNP kezdte a riogatást, egy 50 javaslatot tartalmazó módosító javaslat egyik marginális részletének kiragadásával és elferdítésével. Majd nagy meglepetésre az ATV is beszállt valótlan állításokkal. Biztos nem néztek utána a tényeknek...

 "Eltörölné a 65 év felettiek kedvezményeit az LMP" - ATV http://atv.hu/cikk/20120317_tomegkozlekedes_eltorolne_a_65_ev_felettiek_kedvezmenyeit_az_lmp?source=hirkereso


Ezt már a DK sem hagyhatta szó nélkül. Ők se mentek utána a tényeknek...

 

A nyugdíjas szavazókra a pártok 22 éve úgy tekintenek, mint zsinóron rángatható marionett bábukra, akikkel választási időszakban szórakoztató műsort lehet csinálni. Választások után persze mindig visszadobták őket a padlás leghátsó sarkába, hagy porosodjanak, kellenek a francnak. Volt itt ígéret cunami, tizenkettedik, tizenharmadik és tizennegyedik havi nyugdíjról és minden párt azt állította a másikról, hogy nyugdíjasok vérét akarja inni. Ezek ócska hazug ígéretek voltak, ami után koppanás jött. Ami viszont tényleg a jogállamiság semmibevétele, és megengedhetetlen, az az Orbán-kormány alatt következett, a nyugdíjak állami einstandja és a nyugdíj jogosultságok utólagos megvonása. Ez - pártszimpátiától függetlenül - gyalázatos.

Tény, hogy az LMP közlekedést érintő szakpolitikai javaslatában sem a vérszívó szándékot, sem a szociális demagógiát nem lehetett felfedezni. Aki mást gondol, olvasson utána. 

A nyugdíjasok 22 éves megbonthatatlan és hű barátai, akik bármikor bármit megígértek, és bármivel riogattak néhány szavazatért cserébe, ügyesek voltak az elmúlt napokban. Valójában ezek a politikai szereplők hasonlatosak azokhoz a bűnözőkhöz, akik hiszékenységük miatt nyugdíjas áldozatokat szemelnek ki, és kicsalják a pénzüket. Csak itt nem pénzt, hanem szavazatot csalnak ki megtévesztéssel. 

Azok viszont, akik népszavazáson akarnák elküldeni Orbánt és társaságát az Azori-szigetekre, döntés előtt állnak. Vagy továbbra is beszopnak minden hazugságot, vagy elkezdenek aláírást gyűjteni, mert a 200.000-hez láthatóan még jócskán hiányzik. Ha nem így lenne, valószínűleg az LMP sem ijedt volna meg az elmúlt 22 évben jól megszokott stílusban indított nyugdíjas riogatástól.

· 2 trackback