Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A HAHA elfoglata a SOTE rektori irodáját a Schmitt ügy miatt!


15 óra 10 perckor a Hallgatói Hálózat elfoglalta a SOTE rektori irodáját egy nappal azután, hogy az egyetem vizsgálóbizottsága kiadta vizsgálati eredményét Schmitt Pál plágium ügyében.

Élő közvetitésünket itt olvashatják:

Az eseményről készült videóval és képekkel bővült a bejegyzés:

 

 

 

 

17:23 9-en maradnak bent. A többieket a sajtó háta mögött a hátsó kijáraton kisérik ki!

17:13 : 10-en maradhatnak bent, holnap 11 óráig a doktori tanács összeüléséig, amely dönt Schmitt kisdoktorijának visszavonásáról. A bentlévők nem mehetnek ki, nem jöhet be senki, nem vihetnek be hozzájuk ételt, és italt. A holnapi 5 órai találkozóról, egy mélben adtak hivatalos papírt a HAHA-soknak

17:03 : Többen azt tervezik, hogy mindeképpen maradnak holnapig.

17:02 : A rektor holnapra összehívta a doktori tanácsot. A HAHA akkor megy el, ha írásos dokumentumot kapnak, hogy igennel, vagy nemmel, de dönt holnap a doktori tanács a kisdoktori visszavonásáról. Egyenlőre a rektor kommunikációs munkatársa szerint ez lehetetlen.

16:47: A HAHA facebook oldala szerint

Maradunk amíg a követeléseinket nem teljesítik, amíg nem vonják vissza Schmitt Pál doktori címét plagizálás miatt! Gyertek tartsatok velünk, csatlakozzatok a tiltakozó akcióhoz! ne csak a facebookon hanem személyesen!

16:41 : A tévéseket, újságírókat nem engedik be az épületbe, így a tűntetők, az ablakon keresztül egy bőmbivel kommunikáltak velük. 

16:36 : Tudósitonk szerint nagyon meleg van, így kinyitott egy ablakot. A sajtosókat természetesen nem engedik be, így kövessétek a tudósitásunk!

16:23 : A Rektor jelenleg előadáson van, ameddig arról nem jön ki engedélyt kaptak a tűntetők az irodában való maradásra. Ha kijön megkérdezik tőle, add-e engedélyt, hogy a holnapi tárgyalást videóra rögzitsék. Ezután döntenek a tűntetők!

16:13 : Megérkeztek a rendörők! Közben a Rektortól holnapra kapott a HAHA időpontot a tárgyalásra, ha elhagyják az irodát, most azon vitatkoznak, kérjenek-e erre írásos bizonyitékot, és kijöjenek-e.

15:54 : Aki WC-re akar menni azt ki majd visszakisérik a biztonsági őrök. Békés a hangulat.

15:46 : A HAHA facebook oldala szerint: 

A rektori titkárság vezetője fogadja a Hallgatói Hálózat képviselőit.15:36 : 19-en vannak bent, 2 biztonsági őr kint akik közül az egyik rácsapta az ajtót az egyik tüntetőre amikor az a másik irodába át akart menni, de tudósitónk szerint szabadon távozhatna bárki, csak senki nem akar :D

15:31 : A HAHA facebook oldala szerint: 

Az ülősztrájkot kezdeményező hallgatókat bezárták a Rektori Hivatalba! Ha egyet értetek a sztrájkolókkal, gyertek az egyetemre, és csatlakozzatok a tiltakozó akcióhoz! Követeljük együtt a Schmitt Pál doktori címének visszavonását!

15:28 : A rektori irodák egyikét sikerült csak elfoglalni. Az egyetemtől felszólitották a HAHA-sokat távozásra, de azt mondják ők addig nem hajlandóak arra amíg meg nem válaszolják, miért nem vonják vissza Schmitt Pál doktori címét.

15:21 : "A plágium a diploma elárulása" Ilyen és hasonló felíratú táblák vannak a tiltakozóknál

15:19 : Minden tiltakozót várnak az egyetemisták a helyszínre!

15:16 : Itt a HAHA közleménye:

 

Ez az ügy minősíti a teljes magyar felsőoktatást és minden egyes diplomát leértékel, hiszen Magyarországon akár doktori címhez is lehet jutni plagizáláson keresztül. Sőt, az elkövetőt mentesíti, hogy nem volt tisztában a szabályokkal és nem figyelmeztették. Ne legyen doktori címe olyan embernek, aki nincs tisztában egy doktori disszertáció elkészítésének elvárásaival!

A Hallgatói Hálózat tiltakozik a következmények nélküliség ellen. Tiltakozunk, hogy a köztársasági elnök más elbírálásban részesül, mint mások. És felháborítónak tartjuk, hogy az egyetemek és az érintettek nem mernek nyilatkozni az ügyben, senki nem meri kimondani a nyilvánvaló tényeket. Világosan látszik, hogy a politika félelemben tartja az egyetemi élet szereplőit.

Ezért a Hallgatói Hálózat tagjai ülősztrájkot hirdetnek a SOTE Rektori Hivatalában addig, ameddig az egyetem vezetése nem tesz egyértelmű lépéseket a doktori cím visszavonása irányában.

 

 

 

 

· 10 trackback