Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A szürkehályog műtét


Az exdr Schmitt Pálnak lehetséges, hogy nagyon sokat köszönhetünk. Persze, nem azért, mert szánt szándékkal jót akart és tett nekünk, egyszerűen csak rövidlátása és korlátoltsága folytán. Avagy mondhatjuk: "főnöke" igaz természete rajta keresztül érvényesült, méghozzá vegytisztán.Miről is van szó. Eddig a kormány rengeteg dolgot tett, valamit jobban kommentált, valamit kevésbé. Érték emiatt támadások jócskán, már eddig is feltűnt a legelvakultabbaknak is, hogy bizonyos lólábak kilógnak.

Mégis, még a legkarakánabb ellenzőjük is titkon reménykedni próbálhatott benne, hogy valamiben azért mégiscsak igazuk lesz, hogy néha abból a magas pozícióból mégiscsak jobban átlátják a terepet, nagyobb összefüggésekben, mint mi, egyszerű és blogokat olvasó állampolgárok, és végül csak-csak elérnek valami nagyszerűt, még ha közben tönkre is tesznek jó sok mindent (direkt kerülöm a konkrétumokat). Mert az élet, mint tudjuk, alapvetően nem fehér meg fekete, mint ahogy a kormányzati (és olykor bizonyos ellenzéki) kommunikációk néha láttatni szeretnék, hanem bizony a szürkének pazar árnyalataival büszkélkedik, és bár meg lehetünk győződve valóságokról, az igazunkról, egy rendes gondolkodó elmében mégiscsak felébred a gyanú, hogy nem biztos, hogy valaha is teljesen igazunk van. És ez jól is van így.

A különlegesség, hogy most megadatott, hogy lássunk egy tisztán feketét, amit előbb fehérnek akartak láttatni velünk, majd a totális vereség hatására kicsit meghunyászkodva immáron szürkének. Itt van a mi Gyalog galoppból jól ismert Fekete lovagunk, ez a kezektől és lábaktól megfosztott csonk, aki döntetlenért kiált. És ez nagyszerű. Hogy miért? Azért mert innentől kezdve ha nem is feltétlenül mindig tisztán feketének fogjuk látni azt, amit fehérnek mondanak, de jóval merészebben sötétnek. És elsősorban nem azokról van szó, akik eddig is borúsak látták a dolgokat, hanem azokra, akik Orbán Viktorra, mint a Nagy Fehér Varázslóra tekintettek. És minél tovább tart ez a helyzet, minél később mond le SP, annál erősebben fejti ki hatását.
Felmerülhet az a kérdés is, hogy ez az akció lenne talán a Nemzeti Egység Kormányának öszödi beszéde? Hogy talán ez egy jól megtervezett akció, amiben megsúgják az országnak, hogy itt már "mi" sem tudunk mit csinálni, és "mi" valójában ilyenek vagyunk, ennyit tudtunk? Ez lenne a nagy önleleplezés? Az "igazságbeszéd" értékű tett? Aligha. Eddig is láthattunk olyanokat, hogy amit a zászlójukra tűztek annak pár hónap elteltével az ellenkezőjét csinálták, azt sem tudták még csak kicsit sem kimagyarázni, csak legfeljebb "beszürkíteni". Most már az is egészen fekete.¹ Köszönjük Nektek Elnök úr!

1. mint tudjuk, a következetesség a "rajongók" körében sosem volt erény, azért az továbbra is félő, hogy akiknél csak most robban a Schmitt-bomba, azok magukban szépen, hermetikusan különválasztják azt minden mástól, és imádják továbbra is szt. Orbánt.

· 10 trackback