Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Így hoz törvényt a Fidesz
A szabálysértési törvényt fogadta volna el ma a parlament, amikor is először azért kellett szünetet elrendelni, mert a zárószavazás előtti módosítók egyike a költségvetés fő számait is módosította volna, de ehhez kellet a költségvetési bizottság jóváhagyása. De még ez se volt elég, hiszen a szünet utána a jobbikos Staudt Gábor ügyrendi kérdésben szót kért. A jobbikos képviselő és utána több más ellenzéki képviselő is felhívta a kormánypártok figyelmét, hogy a 2012 január 1-én elfogadott Stabilitási törvény szerint a költségvetés főösszegét csak akkor lehet módosítani, ha erről a Költségvetési Tanács határozatot hozott. Viszont jelen törvénynél ezt elfelejtették, így a parlament elnöke újabb szünetet rendelt el, ameddig visszavonják a zárószavazás előtti módosító javaslatot és kiszedik a költségvetés főösszegét érintő tételeket, amiket később fogadnak el, így most enélkül fogadják el a törvényt.Ez a példa is kiválóan mutat rá, hogy a Fidesz törvényalkotása egy nagy katyvasz, amit saját maguk se képesek átlátni. Például a Költségvetési tanácsnak jelenleg nincs apparátusa, de ügyei vannak, és ugye a Stabilitási törvény szerint akár meg is vétózhatja télen majd a költségvetést.

A Fideszt gyakorlatilag semmi más nem érdekelte az elmúlt fél évben csak a saját hatalmának bebetonozása, ennek egyik pontja az a Stabilitási törvény, aminek keretei között felállították a Költségvetési Tanácsot, ahova berakták 9 évre a saját embereiket és brutális jogkörökkel ruházták fel őket. Persze azt a törvényt is módositoták az utolsó pillanatban, hiszen amikor látszott, hogy nem tudják tartani az államadósságot, akkor kiszedték a törvényből azt a passzust - vagyis 2014-ig eltolták - ami nem engedte volna az államadósság növekedését. De itt hagyták a Költségvetési Tanácsot apparátus nélkül.

Ez a mai történet csak egy pontja a számtalan Fideszes törvényalkotási hibának, az egyéni inditványokkal, lobbista törvényekkel szétoffolt törvényhozásnak.

Persze a korrupció gyanús törvényeket nem rontják el.

· 2 trackback