Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Az erőszak semmire nem megoldás!
Bár a lenti videóról való állítást, hogy ezt a gyöngyöspatai polgármester gyereke rajzolta, és mondja, semmi se bizonyítja, de maga a videó elkészülte is szörnyű. Egy kisgyerek arról rajzol, hogy kell kiirtani a cigányokat.

 Tudjuk, hogy borzasztóan nagy problémák vannak a cigány-nem cigány együttélésben. Tudjuk vannak olyan bűnözői csoportok akiket szeretnek az egész cigánysággal azonosítani. De a gyilkosság nem lehet semmire megoldás. Emlékezzünk csak Erdő Péter szavaira, amihez azóta a református és evangélikus egyház vezetői is csatlakoztak.

Nem fér össze a gyűlöletkeltéssel és az indulatok szításával semmilyen vallási közösség, semmilyen népcsoport ellen. Mesterünk, a Názáreti Jézus főparancsként tanította azt, ami ott áll már a héber Biblia lapjain is: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” Ez pedig minket, keresztényeket minden ember szeretetére kötelez.

Nem oldhatjuk meg a problémáinkat gyilkosságal, nem nevelhetjük erre a gyerekinket, nem önbíráskodásra, hanem közbiztonságra és megfelelő igazságszolgáltatásra van szükség, aki mást mond, polgárháborút vizionál, az a nemzet halálával játszik. Lehetsz radikális magyar, jobbos, balos, komcsi, konzi, libsi, de sose kivánhatod egy csoport halálát, mert ott megszünsz embernek lenni.

Ez a videó egy olyan ország tünete, ahol a szegénység elviselhetetlen, a bűnözés embereket nyomorit meg, és ahol erre a társadalom borzasztó rossz válaszokat szül. Igen tudjuk sok helyen vidéken, tényleg rettegésben élnek emberek, de erre azt a választ adni, hogy más is rettegjen elfogadhatatlan, és ez nem értelmiségi hápogás, hanem emberi alap, az együttélés alapja.

Az együttélés pedig nem magától fog megszületni, ezért sokat kell dolgozni és szenvedni. Sokat kéne dolgoznia például a mindenkori kormánynak, akik ehelyett, még jobban zülesztik az alsó rétegek élethelyzetét, legyen szó cigányról vagy nem cigányról. Sokat kéne dolgoznia magának a cigány kisebbségnek, hogy közösséget formálva ki tudják rekeszteni a bűnözőket maguk közül, de sokat kéne dolgoznia a többségi társadalomnak is, segítve a cigány kisebbség azon részét, aki nem bűnöző, kiemelve őket példaként állítva, ahelyett, hogy a bűneseteket nagyitjuk fel.

Sokat kéne abban is tenni, hogy egy bűnöző kisebbség miatt nem bélyegeznek meg egy egész népcsoportot, hiszen ez egyrészt hazugság, másrészt pontosan az együttélésre való minden próbálkozást lehetetlenít el. Hogyan várhatjuk el egy csoporttól, hogy kiközösítse maguk közül a bűnözőket, ha mi magunk kötjük velük össze őket?

Az az ország ahol egy ilyen videó elkészülhet nagyon-nagy bajban van. De sose az az ország oldotta meg a problémákat aki a bajban az erőszak fegyveréhez nyúlt!

Ha egyetértesz arra kérünk: oszd meg ezt a cikket!

· 3 trackback