Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Nem a másikat, hanem egymást tesszük tönkre!


Disznólábat akasztottak Raoul Wallenberg szobrára, Kádárnak emelnek szobrot (ha még mozgott is), Horthy emléktábla, Horthy szobor és annak meggyalázása, Tormay Cécile emlétáblájának leöntése. Én csak sírni tudok! Újra magunkra szabadítjuk a XX. századot, újra ezzel tud csak a politika és felheccelt tömegek foglalkozni, valós problémamegoldások és valós probléma felvetések helyett.


Először is szögezzük le, ahogy ezt megtettük már sokszor, én nem állítanék se Horthynak, se Kádárnak szobrot, sőt mindkettő ellen tiltakoznék. Ennek oka, hogy mindkét személy erősen köthető azokhoz a rémtettekhez, amik az előző században végletekig kizsigerelték és szétverték ezt az országot. Másodszor szögezzük le, el kell utasítani mindenféle agresszív és barbár megoldást, ami ezeket a szobrokat megrongálná. Az agresszió semmire sem megoldás - ahogy most már láthatjuk - csak újabb agressziót szül. És merőben lényegtlen ki kezdte ezt el, ha van aki folytatja, ha van aki a kúltúra helyett a barbársággal válaszol a barbárok teteire. 

A szívem megszakad ahogy látom a XX. század egyik legnagyobb hősének meggyalázott szobrát, aki a nácik és a kommunisták ellen is harcolt, aki zsidómentőként Sztálin egyik börtönében hunyt el. Hogy történhet ez meg? Miként lehetséges, hogy antidemokratikus cselekdetek sora történik ebben az országban az értelmiség és a politika tudtával?

Nem szabad kiereszteni a szellemet a palackból. Magyarország történelme feldolgozatlan, a társadalom nagy része a történelmet ugyanúgy örökölte mint a haja vagy a szeme színét, vagy származását. A politika pedig felhasználja ezt indulatkeltésre, a mindennapi problémákkal való szembenézés, vagy akár csak az ötlettelenséggel szemben!

Amikor egy végtelenül buta ember Dániel Péter leöntötte Horthy szobrát vörös festékkel, azt üzenete a jobboldalnak, most ti jöttök, és jöttek is! Raul Wallenber szobrának meggyalázása a legnagyobb szégyen ami ebben az országban történt hosszú idők óta, és ne legyen igazunk, de ez még csak a kezdet. Mert a buta osztályharcos, a párbeszéddel és a demokráciával nem foglakozó csürhe baloldal, majd viszontválaszt ad, és ő is tönkretesz valamit, aztán a szellemileg semmi plusz képességgel nem rendelkező jobboldal is, de azt nem veszik észre, hogy nem a másikat, hanem egymást tesszük tönkre.
 

Ébredjetek már fel! Nem fog semmi megoldódni attól, ha bepiszkítjátok a másikat, együtt kell élnünk ebben az országban, ha tetszik ha nem. Soha senki nem fog győzelmet aratni ebben a kultúrháborúban, csak a kontraszelekció és a politikai tehetetlenség!

Barátaim ebben az országban! Ettől a gyűlölettől, egyikőtök halottjai se fognak visszatérni, se fehér se a vörös terror áldozatai, se a gulágra és Recskre, se a német haláltáborokba elhurcolt sok százezer honfitársunk. Csak a gyűlölet fogja még jobban belemarni magát a szívetekbe! Ne hagyjátok!

 

· 1 trackback