Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Így manipulál a Magyar Nemzet


Adjuk két hasonló dolognak ugyanazt a nevet, és mindenki azt is fogja hinni ugyanarról van szó. Az Európai Parlament megszavazta, támogatja, legyen Tobin adó, ami a spekulatív tőkemozgásokat adóztatná meg. Erről a Magyar Nemzet tranzakciós illeték néven számol be, majd a cikkhez hozzávágja, ezen a héten dönt a tranzakciós illetékről (ami minden pénzmozgást megadóztatna, nem csak a spekulatívat, nem csak a tőkepénzmozgását) a Parlament. Csakhogy mint zárójelben már jeleztük az egyik a nemzetőzi illeték a tőzsdei ügyletkehez kötődő megoldásokat adóztatná meg, míg a magyar minden magyar állampolgár pénzmozgását.


Egyszerűen kifejezve, a magyar után az egyszerű munkás is fizet, míg az EU-s után csak azok, akik nagyobb legfőképp tőzsdei műveleteket hajtanak végre. Te 99%-os eséllyel a magyar után fizetsz, az EU-s után nem. Ugye, hogy nem ugyanaz?


Jelentős többséggel megszavazta az Európai Parlament szerdán azt a jelentést, amely támogatja a pénzügyi tranzakciókra kivetett illeték Európai Uniós bevezetését.

Ismert, a magyar kormány javaslatára a parlament ezekben a napokban folytatja le a pénzügyi tranzakciós illeték bevezetésének vitáját.

Áll a két állitás ugyanabban a cikkben.

A cikkben egy helyen van megemlítve a két dolog nem teljesen azonos, ezt a mondatot pedig Tabajdi Csaba MSZP-s képviselő szájába adják, akiről a magyar Nemzet olvasói valószínűleg azt gondolják, akkor is hazudik, ha hallgat. A cikk további szépsége az, hogy a Tobin adó melletti érveket úgy sorolják fel, mintha azok érvényesek lennének a Fidesz tranzakciós illetékére is. Sőt a cikk végén még jobban megerősítik a csúsztatást az emberben:


Az adóváltozások kapcsán Selmeczi Gabriella a Lánchíd Rádióban arra emlékeztetett, hogy az Európai Unióban egyedülálló adóátrendezés zajlik Magyarországon.

Vajon mennyibe került volna az újságírónak megkülönböztetnie a két adót, amiből az EU-s a tőkét adóztatott egyébként senki nem hívja tranzakciós illetéknek? Természetesen nem lepődünk meg a Magyar Nemzet csúsztatásán, csak azért legyünk tisztában vele, amikor olvassuk a kormánypárti propagandamédiát. 

· 1 trackback