Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Győzelem!


2012 május 2-án elsőként számoltunk be arról, hogy egy névtelen, addig nem létező blog bejegyzésére hivatkozva valótlanságokkal mocskolja az MTI többek között Ángyán József fideszes és Szabó Rebeka LMP-s képviselőt! Ma 2012 május 27-én az MTI helyreigazításban közölte: a cikk minden pontja valótlanság volt és megkövetik az áldozatokat!

Május 2. délután épp az MTI híreit böngésztük amikor megláttuk azt a hírt ami a Napraforgó blogra hivatkozva mocskolja a fent említett képviselőket. Rögtön rákerestünk a Napraforgó blogra, hiszen követjük a magyar médiát, de még nem hallottunk erről a blogról. A keresés nem hozott eredményt, a blog a Google szerint nem létezett, így rákerestünk a bejegyzés címére és az idézett szövegrészletekre, de azt se találtuk meg. A blog nem létezett, vagy csupán az MTI úgy találta meg, hogy előtte senki nem hivatkozott rá, tehát az MTI vagy maga gyártotta, vagy valaki elküldte neki a linket. Így megírtuk azt a blogbejegyzést, ami végigsüvített a magyar Interneten. Közel 3000-en osztották meg a Facebookon és hivatkozott rá csaknem minden nagyobb internetes portál és média.

25 nappal később, ma, részleges igazság szolgáltatott az általunk elsőként feltárt ügyben. És itt a lényeg. A társadalom nyomása képes arra, hogy kiharcolja az igazságot a manipuláció, a szolgamédiával szemben, ahogy még egy hónappal korábban Schmitt Pál ügyében kényszeríttette a társadalom és a civilek lemondásra az államfőt, most egy kisebb ügyben a társadalom és az érintettek nyomása bocsánatkérésre az MTI-t. Nincs lehetetlen, nincs leválthatatlan egy, a demokráciától elsodródó társadalomban sem. Egyszerűen arra van szükség, hogy ne tehetetlen bábuként álljunk a politikával szemben, hanem kiálljunk a gondolatainkért, az elveinkért. Ne legyintsünk, hogy úgy is mindegy, hanem cselekedjünk, győzzük meg ismerőseinket, tüntessünk, írjunk.

Természetesen az a győzelem, ami az MTI felett arattatott, még nem teljes, és valószínűleg még egy ideig nem is lesz az. A cikkel, amit kiadtak, nemcsak az volt a probléma, hogy hazugságokat állított, hanem az is, hogy egyértelmű politikai megrendelésre készült, az, hogy a magyar közmédia egyértelmű politikai irányítás alatt áll. De minél több ilyen ügy bukkan ki az arrogáns hatalomról, minél több ember gondolja úgy, ebből elég volt, annál közelebb kerülünk ahhoz, hogy ez többé ne forduljon elő!