Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Bokros: a foci miatt nem versenyképes Európa


20120118-bokros-lajos-europai-parlamenti-kepviselo.jpg

(Kép: Origo)

Bokros Lajos panaszt tett az Európai Parlament elnökénél, mert a parlament épülete előtt zajló focitorna miatt nem tudnak dolgozni, ezért tovább fog hanyatlani az uniós gazdaság.

Bokros Lajos nem szereti a focit, legalábbis zavarja a munkában – ez derül ki egy szerdai, az Európai Parlament elnökének és dolgozóinak címzett e-mailből, amelyet egy EP-ben dolgozó gyakornok juttatott el nekünk

Bokros nevetségesnek tartja, hogy Martin Schulz EP-elnök megengedte, hogy focitornát tartsanak a parlament épülete előtt. Az Európai Futball Torna 2012-t az Európai Néppárt lengyel szekciója szervezte, hogy kicsit bemelegítsenek a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra. A csapatokban EP-képviselők, újságírók és híres focisták is pályára lépnek. A cél, hogy elnyerjék az EP-elnök kupáját.

Nincs helye ilyesféle eseménynek akkor, amikor az eurózóna és maga Európa is mély válságban van – dohog levelében Bokros Lajos. Schulz honfitársát, Helmut Kohl egykori német kancellárt idézi, aki azt mondta a híres német munkamorál hanyatlásáról, hogy Németország „kollektív vidámparkká vált”.

Dear Mr President,
 
You may recall the famous remark of Bundeskanzler Helmut Kohl when, experiencing the alleged deterioration of the famous German work ethic, he claimed that Germany became a collective amusement park. Now in the middle of the deep eurozone and European crisis I find it absolutely ridiculous that you allow turning the European Parliament voluntarily into a collective amusement park. People can hardly work for the noise created by this event taking place in front of the building of the EP. It is a good example for the hard-hit European taxpayers to see that the EP organizes mass entertainment events during working hours.
 
If you want to know why Europe is losing its competitiveness and geopolitical weight relative to other regions of the world and while it is in terminal decline you should look no further than the courtyard of the European Parliament.
 
respectfully yours,
 
Lajos Bokros
 

„Az emberek alig tudnak dolgozni ebben a zajban” – panaszolja az egykori pénzügyminiszter. Ez a focitorna „[j]ó példa arra, hogy míg az európai adófizetők csapásokat élnek át, azt látják, hogy az EP munkaidőben szórakoztató eseményeket szervez.”

Bokros szerint, ha Martin Schulz tudni akarja, miért veszít Európa folyamatosan a versenyképességéből és geopolitikai súlyából más világrészekhez viszonyítva, akkor nem kell messzebbre tekintenie az EP udvaránál. Tehát: egy labdarúgó-torna miatt súlyosbodik Európa válsága.

Mi inkább azt tanácsolnánk Bokros Lajosnak panaszos e-mailek írogatása helyett, hogy lazítsa meg egy picit a nyakkendőjét, esetleg vegye is le, menjen ki az EP épületéből és mókázzon ő is a focistákkal. A nagy munkában jól esik kimenni a levegőre, mozogni egy kicsit – felfrissíti a szellemet, jobban fog az agy. Higgye el, nem fogja megbánni!

Azt pedig kétségbe vonjuk, hogy az uniós állampolgárok legfőbb baja az Európai Unióval egy, az Európai Parlament épülete előtt rendezett focitorna lenne.

· 3 trackback