Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Kádár elvtárs a Kelet Népében!


Fejtsük meg együtt Kövér László gondolatait a világról! – gondolta a Kelet-Magyarország rejtvényírója, és a legnagyobb fokú szervilizmus nevében fel is adta az Országgyűlés elnökének múlt heti mondatát az e heti rejtvényben. A legkisebb gond ezzel, hogy elrontja a rejtvényfejtők játékát.


Fodor Gábor a Facebook-oldalára rakta ki a képet, amely szerint a megyei újságban a feladvány pártunk dicső tagjának egyik mondata volt. Ettől persze még nem lesz diktatúra, nem szűnnek meg a szabadságjogok, és nem is lesz 10 forint a meleg lángos, de mi az ami egy rejtvénykészítőt erre késztet?

Mi az a brutális mértékű hűség, és agyrém, amelynek következtében ezt megengedi egy újság olvasó- és főszerkesztője? Hogy lehet hiteles egy médium, amely ennyire benyal a hatalomnak?

Egyszerűen kattog az agyam és nem tud lejönni arról a tripről, hogy ez egyszer a 60-as vagy a 70-es években már tuti megtörtént egy Kádár-idézettel. Itt most a gond nem Kövér Lászlóval van, vagy a Fidesz vezetőségével, hanem azzal az embertípussal, aki így gondolkodik, aki ezt kötelességének érzi, és azzal a szerkesztőséggel, ahol nem szól senki: „Gyerekek, ez gáz.”

Veretesen ide kenhetném a képernyőre, hogy rendet kell tenni a fejekben, de inkább csak gondolkodni kéne. És nem a vezér agyával, hogy ő mit vár el tőlünk, hanem a sajátunkkal, hogy mi mit gondolunk a világról. Ha meg abban nincs semmi, akkor mondjuk egy Móricz Zsigmond-idézetet kiszedni a lexikonból és azt feladni a rejtvényfejtőknek. 

· 5 trackback