Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A Fidesz megint eltussolja az ügynökügyet


Előbb elfelejtette a határidőig felállítani, majd bejelentették nem is lesz ilyen, most pedig az ügynökatkák nyilvánosságának legnagyobb ellenfelét rakná a Nemzeti Emlékezet Bizottságának élére a Fidesz.Boross Péter lesz a Nemzeti Emlékezet bizottságának elnöke a Magyar Hírlap szerint, ha ez igaz, mi Medgyessy Pétert ajánljuk alelnöknek. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága az a testület, amit a Fidesz az ügynökügyektől való kínos megfutamodás után dobott koncként a témát számon kérő szavazói felé. Ezt a bizottságot a Fidesznek múlthónap 25-éig kellett volna felállítani, de még nem sikerült.


Boross Péter és Medgyessy Péter volt miniszterelnökök egyaránt úgy vélik, felesleges tovább bolygatni, kik voltak a rendszerváltás előtti titkosszolgálatok ügynökei.

Az ügynöklisták nyilvánossága ellen emelt szót Boross Péter szombaton, Budapesten. A volt miniszterelnök szerint a titkosszolgálatok évek óta a politikai adok-kapok áldozatai.


Elég sokat írtunk ebben a témában így csak ismételni tudjuk magunkat. A múlt feltárása a jelenünk miatt fontos. A rendszerváltás körülövező összeesküvés-elméletek, az azóta eltelt titkosszolgálati befolyás, a rendszerváltás utáni eredeti tőkefelhalmozás tisztázására. Ha ezt nem tesszük meg, nem nézzük szembe a jelenlegi demokráciánk alapját képző történelemnek, akkor gyenge összeesküvés-elméletek foglya lesz még jó ideig a magyar társadalom.

Boross Péter várható kinevezése ennek a tisztázási folyamatnak az egyértelmű szembeköpése. Mivel a korábbi miniszterelnök, nem csak most a legnagyobb ellenfele a tisztázásnak, hanem annakidején belügyminiszterként is elodázta azt. Boross azoknak a titkosszolgálatoknak az embere, akik anno a Kennedy és minden más bizottság munkáját megakadályozták, félve attól, hogy inkompetenciájuk, gyanús ügyeik vagy éppen a hatalom megtartása érdekében folytatott erőfeszítéseik napvilágra kerülnek.

Így nem lehet, esetleg jelölhetnénk Simicska Lajost a közgép ügyeinek feltárását célzó bizottságba. Ha tényleg Boross lesz a bizottság elnöke, akkor a Fidesz megint úgy lép egyet előre, hogy kettőt hátralép. 

· 5 trackback