Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Nem az a baj, hogy zsidó, hanem, hogy antiszemita


Szegedi Csanád zsidó. Ez a kérdés alapvetően lényegtelen lenne egy normális országban. Ami miatt mégis érdekes az kisebbik részben az, hogy egy, a zsidóság köré középkori mítoszokból gyűlöletet építő párt képviselőjéről beszélünk, illetve az, ahogy Csanád és a Jobbik milyen durván próbál kimosakodni abból, hogy Csanád zsidó.

- Mit szólsz azokhoz a körlevelekhez, amelyek zsidóként aposztrofálnak?
- A jelzőt nem tartom pontosnak, mert ezt szerintem egyetlen normális ember sem állította. Én 11 éve kezdtem az aktív politizálást a nemzeti oldalon, 2003 óta vagyok a Jobbik tagja és az elmúlt 6 évben a párt országos alelnöke voltam. Nem emlékszem olyan politikai megmozdulásomra amelyre valaki is azt mondta volna, hogy ez hazaárulás lenne vagy nem a magyarság érdekét szolgálná.

Magyarországon ma számos zsidó,cigány vagy más szárazású magyar ember él, sokan mint ahogy Csanád is állítja, nem is tudják, hogy azok. És valójában nem is számít. Ahogy Csanád is mondja (?), senkit se lehet a származása alapján megítélni, és ezt a leckét most a jobbikosok is megtanulhatnák, de láthatóan nem tanulják. A fent idézett interjúban Csanád gyakorlatilag lehazaárulózza a magyarországi zsidóságot, szerinte a zsidó jelző annyit jelent, hogy nem a magyarság érdekeit szolgálja.

Ez pedig téves. A magyarországi zsidóság része a magyarságnak, számtalan tudóst, sportolót, írót, és nem híres „jómunkásembert” adott az országnak. Olyanokat, akik magukat magyarnak tartják. A Jobbikban 15. századi rémképek alapján ítélik meg a zsidóságot, a cigányságot, egységes masszaként kezelve őket, nem véve figyelembe azt, hogy hülyék és jó emberek mindenhol vannak.

Ettől a pillanattól kezdve senki se állítsa, hogy maga a Jobbik nem antiszemita, hiszen számít számukra, hogy képviselőjük zsidó, de ami ennél sokkal rosszabb, a párt a szavazóiról is ezt gondolja. Pedig Magyarországon, egy ilyen sokszínű országban a faji gyűlöletre politikát építeni gyakorlatilag egyenlő a békétlenség és a polgárháború akarásával. Ezt pedig nagyon nem kéne, hiszen a gyűlölettel nem megoldjuk, hanem tovább gerjesztjük az ország problémáit.

Másrészt pedig, ahogy látjuk, aki a gyűlöletre építi a politikáját, könnyen bele is eshet.

· 6 trackback