Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Ne legyenek a melegek másodlagos állampolgárok!


Tegnap megkezdődött itthon a meleg olimpia, jövő hét szombaton pedig újra Pride lesz az Andrássy úton. Nem történik semmi azok számára, akiket ez nem érdekel. Pedig most is, ahogy máskor is, fontos társadalmi gondolatok csapnak össze. A csupán egyenrangú állampolgárként élni akaró melegeket másodlagos állampolgárként kezelni akaró szélsőségesek most is próbálják megzavarni az eseményt. 

képaláírás.jpg

A Jobbik fővárosi képviselőcsoportja nyílt provokációnak tartja az EuroGamest. Losonczy Pál, a párt fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy ez a rendezvény lesz a Demszky-éra utolsó hagyatéka. Értetlenségének adott hangot amiatt, hogy miért éppen Budapesten tartják a rendezvényt, miközben a résztvevők 90 százaléka külföldi. Jelezte, hogy a szomszédos országokban nincs fogadókészség hasonló rendezvényekre, ezért attól tart, hogy Budapestet szemelték ki Kelet-Európa homoszexuális régiójának. A politikus kifogásolta a rendezvény nonstop rendőri biztosítását is, és azt kérdezte, vajon mennyibe fog kerülni az egész Budapest lakosságának. A fővárosi frakcióvezető szavai szerint a szervezők kampánytevékenysége óriási veszélyt jelent a labilis fiatalok számára. Kijelentette: a Jobbik egyetlen versenyszámot javasol a rendezvényen részt vevőknek, mégpedig a gyors hazafutást.

Losonczy Pál közleménye remek. Vajon a jogász-foci Vb is ennyire felzaklatná a jobbikos képviselőt? A Forma1-es futamnak, amelynek versenyzőinek és személyzetének 100 százaléka külföldi és több tízezer turistát vonz az országba is gyors hazafutást ajánlana? Vajon betiltaná-e a kocsmákat és az alkohol reklámokat Losonczy Pál, hiszen azok tényleg veszélyt jelentenek a labilis gyerekek számára? Beszélt-e a haverjaival a rendőri biztosítás költségeiről, akik például a kurucinfón keresztül fenyegették meg a rendezvényt, és miattuk kell rendőri biztosítás egy minden országban e nélkül zajló rendezvény számára? 

A Jobbik szerint tudjuk, hogy a homoszexuálisok másodrendű állampolgárok, ezt törvényileg is szívesen rögzítené a semmiképpen nem gyűlöletre építő párt, amely hosszú ideje folytat gyűlöletkampányt magyar állampolgárok több csoportja, például a melegek ellen. 

Pedig ha anno ki is találtak mindenféle indokokat a szerintük nem helyesen viselkedő buzik miatt ezek már rég szertefoszlottak. 

Tegye fel a kezét, aki látott valami gyűlöletre okot adható dolgot az elmúlt 2-3 év meleg felvonulásain?
Tegye fel a kezét, aki látott a meleg olimpia körüli bármilyen hírverést, óriásplakátot, tévé reklámot?
Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy tegnap már le is zajlottak az első versenyszámok, a megnyitó?

Nem fognak a kezek a magasba lendülni! Az elmúlt évek meleg felvonulásain a "legfelháborítóbb" (ha valakiknek egyáltalán ez felháboritó)dolog pár homoszexuális csók volt, vagy egy-egy transzvesztita megjelenése, aminél – valljuk be – sokkal ízléstelenebb és rosszabb példát mutat a gyerekeknek az ellentüntetők dühös buzizása, gyűlölködése, erőszakossága. Egy normális országban mindenkinek joga van melegnek lenni, és ezt nem kedvelni is, de senkinek nincs joga a másikat ebben megakadályozni, vagy ezért megfenyegetni.

A Meleg olimpiáról olvasott összes hír és sajtómegjelenés pedig a homofóbok számlájára írható. Ha nincs a csökött buzizás, a betiltási kísérlet, egy percre nem jelenik meg a médiában ez az egész. Ha a szélsőjobboldal szerint ez az esemény a labilis gyerekre veszélyes, akkor ne reklámozzák azt a folytonos fenyegetéssel és tiltakozással.

A meleg felvonulás viszont idén nem csak egy egyszerű buli, ahol megélik ezek az emberek az identitásukat. Az új családjogi törvény és az alaptörvény is veszélyezteti azokat a jogokat, amelyeket az LMBTQ közösség kiharcolt az elmúlt években, és igenis ezeket a jogokat meg kell kapniuk, hogy senkit se tekintsenek másodrendű állampolgárnak a saját hazájában! A melegeknek 2012-ben nem az örökbefogadásért kell küzdeniük, hanem újra azért, hogy egyáltalán örökölhessenek a szeretteik után. 

Én igenis elmegyek a barátnőmmel a meleg felvonulásra, azért mert nem akarom, hogy a melegek legyenek "Magyarország palesztinjai"!

· 3 trackback