Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Teleszarják a várost a liberálisok a Magyar Nemzet szerint


Elszabadult az anális fixáció a Magyar Nemzet szerkesztőségében. Nem tudjuk, milyen durva öncenzúra lehet az, amely azt eredményezi, hogy a Nemzet egyik munkatársa 24 soros cikkében, amely a Bazilika körbe-kordonozásáról szól, csupán a szarásra tudjon gondolni, de kemény lehet az élet arra felé.
wc.jpg

"ott végzik a dolgukat, ahol éppen rájuk jön." "a szobatisztaság legkésőbb hatéves korig kialakul" "mások ablaka alá szarni" "nem üríthet szabadon" "akár szakrális, akár „világi” tereinket összeszarják"  "húgyszagúvá változtatták" "más ablaka alá piszkítani" 

Ennyi direkt kifejezés van Lippai Roland 24 soros cikkében az ürítésre, és még ezen kívül számtalan indirekt. Nem tudjuk mi a téboly oka, de reméljük tényleg valami pszichológiai difi, és Lippai nem gondolja komolyan azt, hogy a liberálisok – amint cikkében utal rá – szétszarják a várost a nekünk mindent szabad jegyében (egyébként már nem tudjuk követni: most a libsik vagy a hajléktalanok szarják szét a várost?).

Pedig nem bonyolult a dolog, és liberálisnak még annyira se kell hozzá lenni. Budapesten alig vannak közterületen wc-k, és ezek gondozására, használatára se figyel a város. Például ha az ember kiül a frissen felújított Contra-Aquincumhoz megy meginni egy sört (micsoda deviáns magatartás), akkor 400 métert kell mennie, ha hugyozni akar. A Váci utcában ahhoz, hogy beengedjék a vendéglátóhelyeken wc-re, fogyasztania kell, mert nincs nyilvános illemhely.  Ha pedig az emberre rájön a szükség, és talál egy közwc-t (van vagy 3 darab a városban), az bizony pénzbe kerül.

A jó példa okáért az ember felhivná Lippai figyelmét, hogy amikor az Erzsébet téren mobil wc-ket helyzetek el, radikálisan lecsökkent a mellé hugyozók száma, ellenben megnőtt a húgyszag, mert 4 darab volt, amelyek meg is teltek egy este alatt. 

Jómagamnak egy régi nagyon idegesítő dolga, hogy elszívok egy cigit, és akár napokig is nálam van a csikk utána, mert vannak olyan helyei a városnak, ahol alig vannak köztéri szemeteskukák felszerelve. 

Egyébként persze a slusszpoén a dologban, hogy a Bazilika esetében szó sincs összeszarásról, vagy hugyozásról. Lippai keveri a szezont a fazonnal, itt csupán arról van szó, hogy az emberek elhasználják a köztereket, és ahelyett, hogy az illetékesek úgy vállalnák a felelősséget, hogy az a közösségnek is jó legyen, inkább körbekerítik, lerombolják a köztereket, lesz helyettük például pláza. Persze számtalan alkalommal igaza lehetne annak, aki szerint nincs kultúrája Magyarországon a köztérhasználatnak, csak a kultúra nem a semmiből nő ki. 

Köztisztaságot nem úgy teremtünk, mint ahogy Matolcsy akar gazdaságpolitikát, hogy azt mondjuk lesz és lesz, hanem úgy, hogy megteremtjük a lehetőségét a kulturált viselkedésnek. Márpedig a kulturált viselkedést nem úgy teremetjük meg, hogy elpusztítjuk a köztéri kultúrát, lezárjuk a város találkozási pontjait, köztereit (azt a 3-4-et, ami így is tele van), mert az bizony legdurvább, kádári várostervezési elbaszás. 

Kedves Ákos, lehet sírni, hogy teleszarják a várost a liberálisok, de lehet, hogy a sírás mellett mondjuk nem lezárni kéne a köztereket, hanem olyanokat kialakítani, ahol az emberek nem a be és falra hugyozás között tudnak választani, hanem normálisan végezni a dolgukat. A kerítés így legfeljebb csak húgyos lesz