Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Kik támadják Romániát és miért?


A balliberális európai elit megtámadta a példátlan támogatással rendelkező kormányt és ezzel nemzeti szuverenitását is, mondhatnánk, csak éppen fordult a kocka. Romániában az történik, mint Magyarországon, csak sokkal gyorsabban. Az önkormányzati választásokat brutális arányban megnyerő szociáldemokrata kormány, amelynek miniszterelnökét erős plágiumvádak érik, bedurvul, és nekilátott a saját demokráciájának kiépítéséhez.

A szociáldemokrata USL a jobboldali (PDL által támogatott) elnök, Basescu leváltására készül. Ehhez az elmúlt hetekben leváltották – a PDL szerint alkotmányellenesen – a román felső és alsóház elnökét, és módosították a népszavazási törvényt, hogy az eddigi szabályok alapján az összes választópolgár fele helyett ezután csak a megjelentek fele kelljen az elnököt leváltó népszavazás érvényességéhez. Az USL emellett leváltotta az ombudsmant is, és a köztévé és rádió elnöki helyére is a saját embereit rakta.

Az Alkotmánybíróság hiába mondta ki a múlt héten az Európai Tanács ülésén, hogy nem a miniszterelnök, hanem az elnök joga az ország képviselete, mégis az USL miniszterelnöke, Ponta vett részt, rögtön ezután pedig az Alkotmánybíróság hatáskörét csorbították, így az nem tudja vizsgálni a parlament határozatait.

Amikor Pontát, az ország miniszterelnökét plágiumvádak érték, azokat az erre jogosult testület felül akarta vizsgálni, de sajnos az USL átszervezés miatt feloszlatta a testületet. Érdekesség, hogy a vitatott diploma mellet még egy olasz egyetemen szerzett MA-diploma is fel van tüntetve Ponta életrajzában, amelynek valódiságát még ugyancsak nem igazolta semmi.

De miért érdekes ez nekünk? Mert ismerős szereplők bukkannak fel. A Velencei bizottság elítélte az Alkotmánybíróság jogköreinek csorbítását, Barroso levelet írt Pontának, amelyben aggodalmát fejezte ki, Reding alapjogi biztos asszony pedig ugyancsak kiakadt a történteken. Mindeközben a jobboldali Európai Néppárt frakciója aggodalmát fejezte ki a román helyzet miatt, amit az európai szociáldemokraták, köztük ugye az MSZP-vel, nem tartanak megalapozottnak.

Akik az elmúlt 2 évben Magyarország elleni személyes támadásnak, vagy baloldali, liberális összeesküvésnek vették az Európai Unió kritikáit a magyar demokratikus rendszer iránt, megnyugodhatnak. Ez nem személyes, csupán arról szól, hogy a demokráciának vannak bizonyos alapfeltételei, amelyek ha nem teljesülnek, akkor egyre kevésbé nevezhetünk valamit demokráciának. Továbbá vannak olyan intézményei, amelyek garanciát jelentenek egy ország demokratikus mivoltára. Magyarországon ezeknek az intézményeknek a tekintélyét, magát a demokráciát már régóta erodálja a pártpolitika, de az elmúlt két évben láttak hozzá ennek a konkrét lebontásához, amit már az EU különböző intézményei sem hagyhatnak szó nélkül. Az Európai Unió tagállamai egy csapatban játszanak, hiszen ez az érdekük, már csak a természetes elhelyezkedés miatt is. Amikor az EU intézményei aggódnak, nem a karvalytőke, hanem a csapattárunk aggódik értünk. (Például a román példán is láthatjuk, hogy a kötelességszegési eljárásoknak semmi köze az IMF-hitelhez, az csak a jegybanktörvényhez volt kötve.)

A magyar demokrácia létezik, csak kivették a tüdejét, leverték a lépét, és szétroncsolták a máját. Az EU nem azért aggódik, mert tovább akarja roncsolni a demokráciát, hanem pontosan azért, mert a 27 tagú csapatban minél több beteg játékos van, annál nagyobb a fertőzés, vagy a csapat vereségének esélye.

Címkék: ma eu imf
· 2 trackback