Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Jogszerűen járt el, miután kiterjesztette a jogszerűség határait


Gyurcsány Ferenc ma az igazság bajnoka lett. Az igazság bajnoka, hiszen a gonosz Fideszes ügyészség nem emelt vádat ellene a sukorói beruházás kapcsán,  bizonyítékok hiányában. Talán pont ezért szar ez az ország, mert itt valami Fidesz-Gyurcsány játszma van, ahelyett, hogy jogállam kontra, mindenkori aktuális kormány játszma lenne.

A sukorói beruházással a fő probléma nem az volt, hogy Gyurcsány lopni akart - már ha akart, vagy valaki az érdekköreiben. A sukorói beruházással az volt a probléma hogy az akkori miniszterelnök és azóta bármelyik miniszterelnök azt mondhatja, hogy van olyan fontos beruházás, ahol ki lehet kerülni a jogállam bizonyos elemeit. Ez a kiemelt beruházásokról szóló törvény.

A kiemelt beruházásokról szóló törvény arról szól, hogy ha a miniszterelnök úgy dönt, akkor egy beruházásnál nem kell szakhatósági engedély, nincs társadalmi kontroll, nincs civil ellenállás, 30 nap alatt mindent le kell zavarni. A beruházás környéki városok lakosságának nem kell megismernie, hogy beruházás zajlik a környékükön, és panasszal sem élhetnek ellene. Akik ma Gyurcsány Ferencet ünneplik, azért, mert az ügyészség nem tudott elég bizonyítékot összegyűjteni ellene, így csupán az ügy összes többi szereplőjét helyezték vád alá, azok ezt az eljárást ünnepelik. A civil kontroll kivégzését, azt, hogy a politikus azt csinálhat amit akar, ha éppen úgy kel fel. Sukoró volt a kiemelt beruházásokról szóló törvény tesztverziója, ami akkor elbukott, most pedig ezt a törvényt, és beruházást utólag is legitimálja az ügyészség, és ünnepli Gyurcsány és köre.

Akinek hatalma van, bármit megtehet, mondja ki az ügy. És persze jól láthatjuk, könnyen jár el az jogszerűen, aki megteremti a lehetőségét annak, hogy kitágítsa a jog határait (ismerős az elmúlt két évből?), például azzal, hogy kiemelt beruházássá nyilvánít valamit, és az ügyben kinyírja a civil kontrollt.

Reméljük, az ünneplő tömeg nem fog meglepődni, ha holnap a törvényt azóta kiterjesztő Fidesz-kormány - a megkérdezésük nélkül - egy veszélyes-hulladék lerakót vagy egy autópályát épít a kertjük mellé.

Az pedig külön elszomorító, hogy valakiknek ünnep az, hogy egy gyanús ügy nem tud eljutni a bírósági szakaszig, nem derül ki az igazság, csak mert kevés a bizonyíték.

· 2 trackback