Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Update Norbi hülyének néz minket


Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett.

Kezdjük is rögtön Norbi egyik kommentjével, és szépen haladjunk sorban:

"A termékeimet nem csupán a Shell értékesíti. Nem ezen múlik."

norbi.JPG

Természetesen készséggel elhisszük, hogy Norbi a szövegbe azért nem ezt a két benzikutat üzemeltető hálózatot húzta bele, mert együttműködésben lennének. Miért is kételkednénk. Nem is ezért "unszimpatikus" nekünk Norbi bejegyzése - gondoltuk, majd rátaláltunk erre a játékra Norbi üzenőfalán:

orbischell.JPG

És erre a posztra:

orbischell2.JPG
Ez van, hülyének nézi az embereket!

De még itt sincs vége, mert fingja sincs arról, amiről ír. Kihasználja az emberek rajongását, hogy üzleti barátainak egy kicsit besegítsen. Norbi a Greenpeace méregdrága kampányáról beszél. Mi nem tudjuk, mennyibe került a Greenpeace kampánya, de biztosan méregdrágább, mint amennyit a Shell költ reklámra.

"A MOL-hoz is járok, mert már tudom, ők se tehetnek a benzináremelésről."

Most akkor mi a gond, Norbi? A Greenpeace a benzináremelés ellen harcol, vagy mi van? Ja nem, csak egy másik partnercéget is meg kellett említeni a bejegyzésben, kicsit fényezve őket.

Norbi megemlíti, hogy ez egy műbalhé, hiszen semmi értelme. Értjük azt, hogy az egészséges ételeket propagáló celebsztárnak nem fontos a környezet, de a bejegyzést lájkoló 300 emberrel szemben a Greenpeace petícióját itthon aláíró 10 ezer, világszerte eddig 1 millió embernek fontos. Tehát az emberek celebje 10 ezer emberre mondta azt, hogy egy műbalhéval foglakoznak.

Mi is ez a műbalhé, ha már ennyi szó esik róla?

A műbalhé az, hogy a Greenpeace tiltakozik az ellen, hogy az eddig az üzleti körök által érintetlen Északi-sarkon kezdjen olajfúrásba a Shell. A "műbalhé" az lenne, hogy egy olyan kőolajkitermelés kezdődne, ami után jöhetne az Északi-sark többi ásványkincsének kitermelése, s az így is jégtakarójának nagy részét elvesztő északi sarkvidék teljes kisemmizése.

És a végén felteszi Norbi az örök kérdést, minden demagóg csúcspoénját: vajon kik állnak mögöttük?

Mi biztosak vagyunk, hogy a Greenpeace mögött nem a világszerte egymillió eddig összegyűjtött aláírás áll, hanem a zsidók, az arabok, a cigányok, a melegek, a Jobbik, az amerikaiak, a kanadaiak, valamint az oroszok és a kínaiak közös koalíciója próbál betenni a szegény lobbiérdekek nélkül álló olajcégeknek..

Megérkezett Norbi válasza a Facebook oldalán:

norbika.JPG

· 1 trackback