Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Így manipulál Simicska lapja a Metropol?


Gyakori a bulvárújságoknál, hogy úgy próbálják eladni magukat mintha érdekelné őket az ember véleménye. Az igényesebb termékek tényleg kimennek az utcára, lefotóznak pár embert, majd írnak belőle valamit. Az igánytelenebbek, mint a Metropol, fogják és ugyanazokat a képeket szerkesztik egymás alá, majd az újságíró ír mellé valami hülyeséget, és ezt úgy adják el mintha te vagy én mondanám azt.

MPQYI - Imgur.jpg

Ezzel a hamisítással az a fő gond, ha igazolást talál vele az újságíró, mint esetünkben. Egy kedves olvasónk küldött be két Metropol újságkivágást, amit véletlenül talált meg (ha lesz több is, akkor nyugodtan küldjetek ti is). Ahogy a képen is látszik, ugyanaz az ember egyszerre 55 és 30 éves szobrász és közgazdász, és a másik két a sorozatban szereplő társa is. Természetesen lehet nyomdahiba az eset, és véletlenül kétszer ugyanaz az ember kerül egymás mellé, vagy csak úgy döntött a szerkesztő, az emberek hülyék és úgysem veszik észre. Jelentjük észrevettük. Ami viszon még undoritóbb, az a szöveg.

A felső kérdés így hangzik: A nagy áruházak 99 forintért vásárolják a magyar dinnyét, ön az olcsó külföldit vagy a drágább magyart választja? Simicska Lajos újságjában természetesen szó se eshet kartell-vádról, kormányzatilag támogatott versenyellenes szabályozásról, és láss csodát, a változó életkorú és foglakozású emberek mind a magyar dinnyét részesítik előnyben. Szinte hihetetlen, nem?

o8Tww - Imgur.jpg

Természetesen a Metropolban ezt nem a bátor publicista írja meg, hanem egyszerű emberek szájába hamisítják. Semmibe nem került volna egy újságcikk a szerzőnek, de ő inkább hamisított egy kicsit, hogy hitelesebb legyen, az utca embere a hazait veszi...

Nekem ilyenkor megy el a kedvem a magyar dinnyétől.

· 7 trackback