Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Már nagyon unjuk ezt a kormányzati hazugságot!


Májusban írtuk meg, hogy a Magyar Nemzet véletlenül összekeveri az EU által beveztésre javasolt tranzakciós illetéket, és a magyar sárgacsekk adót. Tegnap az Index írta meg, hogy a kormány a tranzakciós illeték francia bevezetése mentén keveri össze újra véletlenül a kettőt, miközben ezeknek nincs köze egymáshoz. De ez nem érdekel senkit. A mai Esti Krónikában mintha a hazugság nem leplezödött volna le, lenyomták még egyszer.

„Kedden Franciaország vezetett be a magyarországinál kétszer nagyobb tranzakciós illetéket...Egyre szélesebb körben elfogadott a magyar unortodox gazdaságpolitika az Európai Unióban.” - Giró-Szász András, kormányszóvivő 2012. augusztus 2., ATV, TV2.

A francia tranzakciós adó ugyanis csak a francia értékpapírok egy meghatározott körének kereskedését érinti. A KBC Equitas tájékoztatása szerint a 0,2 százalékos tranzakciós adót az értékpapírok vásárlásakor a vevők fizetik. Ezzel szemben a magyar kormány által bevezetett tranzakciós adó még a legkisebb banki műveleteket is 0,1 százalékos sarccal terheli. A bankoknak havonta – a teljesítési napot követő hónap 20. napjáig – kell megállapítaniuk és befizetniük az illetéknek hívott adót. Tehát technikailag ugyan a pénzintézetek fizetnek, a gyakorlatban azonban aligha elkerülhetető, hogy a sarc ne az ügyfeleken csattanjon.- írta az Index

Egyszerűen kifejezve, a magyar után az egyszerű munkás is fizet, míg az EU-s után csak azok, akik nagyobb legfőképp tőzsdei műveleteket hajtanak végre. Te 99%-os eséllyel a magyar után fizetsz, az EU-s után nem. Ugye, hogy nem ugyanaz?

Írtuk mi kicsit egyszerűbben, a most az EU támogatása után Franciaországban bevezetett adónem és a magyar közti különbségről.

Úgye szerinted is van különbség?