Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Lemond-e Pintér Sándor?


Ha komolyan gondoljuk, hogy Ozora egy a társadalomra veszélyes fesztivál (mi nem gondoljuk azt, lásd a cikk végén), amit fel kell számolni a jog és az állami erőszakmonopólium eszközével, számos kérdés merül fel.

Tudott-e Pintér Sándor és a rendőri vezetés az elmúlt években erről a fesztiválról? Ha igen, eddig miért nem tettek semmit, ha idén kivonult a rendőrség - de ha nem tudtak, akkor ez hogyan fordulhat elő? Miként került be az országba ez a hihetetlen mennyiségű kábítószer a magyar rendőrség tudta nélkül? Miért nem csaptak le ezekre az emberekre már a fesztivál megnyitása előtt, amikor a valódi terjesztőket kaphatták volna el, nem a fogyasztókat? Miért csak most merül fel a fesztivál bezárásnak lehetősége, miért nem már a fesztivál megrendezése előtt? Hogy lehet az, hogy a kivonuló rendőrség csupán 8 dílert tudott előállítani?

Mindez egy héttel azután, hogy a rendőrség nem tudta megakadályozni, hogy tüntetők más állampolgárok házait támadják meg, illetve áttörjék egy helyen a rendőrkordont, de még ezután se történt előállítás. Miközben a miniszter úr láthatólag nem tartotta be az ígéretét, s nem hogy két hét alatt, de még két év után sem tett rendet.

Pár nappal azután, hogy megszüntette a szervezet bűnözés elleni alosztályt, Teplán Tibor a hvg.hu-nak azt mondta, az átszervezéssel "szétzilálják a rendőrséget". „Ilyenkor ugyanis senki nem a munkájával foglalkozik, hanem azzal, hogy mi lesz vele, hol és kikkel fog dolgozni, ki lesz a főnöke. Ebben a helyzetben pedig a rendőrökhöz képest amúgy is lépéselőnyben lévő bűnözők még inkább előnyhöz jutnak.” Az egykori nyomozó szerint az átszervezésnek nem az a valós indoka, hogy az NNI egyik főosztályvezetője és egy osztályvezetője a korrupciós ügy gyanúsítottja lett. „Teljesen szakmaiatlannak tartom, ha két ember vélt tevékenysége alapján szétvernek egy szervezetet.”

Ezek után egy normális országban lemondana a belügyminiszter, hiszen saját elvei ezt követelik.

De térjünk vissza a témánkra, Ozorára. Tervezik-e bezárni azt a Hegyalja fesztivált és azt a Sziget fesztivált, ahol az elmúlt években több halálos eset történt, mint Ozorán, mindeközben pedig mindenki számára nyilvánvaló, hogy mindkettőn kábítószerfogyasztás zajlik. Lesz-e a Sziget vasárnapi napján ugyanakkora razzia mint Ozorán?

Természetesen szerintünk egyiket se kéne bezárni, és Ozora bezárásárs sincs szükség.

A főleg külföldieket vonzó ozorai fesztiválról ezt mondta a Kossuth rádió Krónikájának egy helyi lakos: "Minden évben elhangzik hogy jaj jönnek - de nincs munkahely errefelé, igen, minden évben mindenki szeretne bejutni ide dolgozni, én is dolgoztam már bent, rendes békés emberek vannak ott, akik élvezik, ami bent folyik, és igen, fogyasztanak drogokat."

Természetesen ez nem érv arra, hogy békén kéne hagyni Ozorát, hiszen a jelenlegi hatályos magyar törvények szerint fel kell számolni ezt a fesztivált. De vajon eddig miért hagyta békén a rendőrség? Nem biztos, hogy a korrupció miatt. A bűnüldözés és törvényeink is arról szólnak, hogy a jog és a hatalom védje meg a társadalmat a káros hatásoktól, a káros szituációktól. Ha Ozorát Budapest belvárosában tartanák, ahova bárki bejöhet, én is bezáratnám. 

De kinek árt az, ha a világ végén, minden településtől legalább 20 kilométerre, a helyi lakosoktól is elzártan tartanak egy fesztivált, a békesség jegyében, a "peace and love"-ért, mindenki saját felelősségére. Veszélyes ez vajon Magyarországra, a magyar lakosságra?

· 7 trackback