Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Navracsics: Ha a kormány nem hallgat az ellenzékre, hallgasson Európára!


Nem szeretjük ezt a "4 évvel ezelőtti Fidesz - mostani Fidesz" összehasonlítást, de amire a recesszió kapcsán rátaláltunk, az egészen szórakoztató. 2008 novemberében, amikor a következő évi recessziót még csak jósolták (nem úgy mint most, amikor itt van), a Fidesz azt követelte, hogy a kormány ne menjen szembe Európával, hallgasson az ellenzékre, de ha egyikre se, akkor legalább a spanyol szocialistákra.

A frakcióvezető összefoglalójában elmondta, hogy mindezek annak a következményei, hogy a kormány ismét szembemegy Európával. Ha a kormány presztízsből nem hallgat a Fideszre - mondta -, akkor hallgasson Európára, de ha Európára sem hallgat a jobboldali vezetések miatt, akkor hallgasson a spanyol szocialista kormányra, amelyik szintén hasonló politikát folytat.

A leszakadás indoklása pedig az, Magyarország teljesít a legrosszabbul a régióban. Ez most sincs másképp.

A politikus szerint a rossz gazdaságpolitika következménye a jelenlegi leszakadásunk. Magyarország gazdasága az egyetlen a régióban, amelyik recesszióba süllyedt. Gazdasági adatokat idézve rámutatott: Csehország gazdasági növekedése idén 4.4, jövőre 2.5, és 2010-re ismét 4.4 százalék körül várható. Ettől - mondta - a lengyel növekedés sem marad el (idén 5.5, jövőre 3, és 2010-re 3.5 százalékos növekedés várható). A magyar gazdaság, ellentétben a régióval, recesszióba süllyed a rossz gazdaságpolitika miatt. Magyarországon idén 1.4, jövőre 0.5 és 2010-re csak 1 százalékos növekedés várható.

A kérdés már csak az, ha anno baj volt, hogy a kormány szembemegy Európával, most miért különösen jó ha mi tesszük ezt, és szabadságharcot vívunk? Most miért nem hallgat a Fidesz az ellenzékre, amely bár legyen is bármilyen széttartó, a gazdasági mondanivalóban egységes: szüntessék meg az egykulcsós adót? És vajon Navracsics jó példának tartja-e még a spanyol szocialistákat, akik az ország legnagyobb válságát idézték elő gazdaságpolitikájukkal, és nem zavarja-e a Fideszt az, hogy nagyjából ugyanazzal próbálkoznak, mint ők, csak még inkább unortodox módon?

Persze mára tényleg kisstílűnek tűnik a 2008-as Fideszre hivatkozni, hiszen már a 2010-es is elmúlóban van, s a 2010-es törvényeit írja most át a 2012-es Fidesz, de azért ne menjünk el amellett, hogy a hazugság az hazugság. Az ígéretek be nem tartása pedig - pont a Fidesztől tudjuk, hogy hazugság.

· 3 trackback