Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább


Azt mondja Hajdú János, a TEK vezetője: ma nincsenek Magyarországon olyan fegyveres csoportok, amelyek olyan problémákat tudnának okozni, amelyekkel kormányok lennének megdönthetők, vagy amelyek emberéleteket követelhetnének.
Lehet, hogy ma nincsenek, de tegnap voltak, és ebből kifolyólag holnap is lehetnek. Magyarország közvéleménye úgy siklott át a cigánygyilkosságokon, mintha meg se történtek volna, és ma sem akarunk rá emlékezni. Hat ártatlan ember halálára, akiket éjszak a saját házunkban öltek meg. Persze ez egy igazi társadalmi trauma, ez biztos nem nálunk történt meg.
cigánygyilkosság.jpg

Pedig higgyünk bármilyen összeesküvés-elméletben is, azt nem tagadhatjuk le, hogy itt alig 3 éve egy szélsőjobboldali terrorista csoport cigányokat gyilkolt le, csak azért mert barna a bőrük. Nem válogattak ki szegény, ki dolgozik – még az alap szélsőjobboldali toposzoknak se akartak megfelelni, csak öltek.

Mindeközben csak egy karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy a Betyársereg és barátaik, beváltva a pogromra való ígéretüket, agyondobjanak valakit egy kővel, vagy egy cigány öljön meg valakit közülük, hogy kirobbanjon valami durvább.

Lehet mondani, hogy ilyen Magyarország, ezek ilyenek, rendezzék le egymás között. Csak amikor inkább eggyel beljebb költözzünk a belvárosba vagy elfordítjuk a fejünket egy cigányozásnál vagy zsidózásnál, amikor inkább továbbkapcsoljuk a tévét, nem teszünk mást, mint menekülünk a valóságtól. És igen a valóság az, hogy mellettünk folyik, ami folyik, és nem tudunk kimaradni belőle, mert 5 utcára, vagy 10 kilomméterre van, esetleg a szomszéd pattan kocsiba, hogy meneteljen a Gárdával egyet.

Magyarországon vannak közbiztonsági problémák, de ezek nem etnikai színezetűek. A cigányság, nem gyilkol, a cigányság nem lop. Vannak olyan cigányok, akik lopnak vagy gyilkolnak, de ez elenyésző kisebbsége a cigányságnak, és amikor a Gárda vonul, amikor valakit nem vesznek fel egy munkahelyre, mert cigány, akkor pontosan azokat büntetjük, akiket segítenünk kéne. A rasszizmus legnagyobb rákfenéje, hogy bezárja az embereket, azt tanítja a megvádolt kisebbségnek, hogy te olyan vagy, mint amit állítanak rólad, és ebből menekülni nehéz.

Például aki Bándy Kata halála kapcsán cigánybűnözésről beszél, az hazudik. Azóta sajnos hetente jönnek a hírek a gyilkosságokról, brutálisakról is, de nem vonul sehol a Gárda, mert az elkövető nem cigány. Bándy Katánál az elkövető cigány volt, de nem a cigányság.

Bórzasztó nehéz ma Magyarország bizonyos részein élni, iszonyatos problémák vannak a cigány-magyar együttéléssel, ténylegesen vannak olyan helyek, ahol Józsi, Pista, és Béla rettegésben tartja a környéket, csakhogy Józsi, Pista és Béla bűnözők, akiket el kell kapni, nem pedig cigányok, akiket el kell kapni. Nem azért kell elkapni őket, mert cigányok. A Gárda és barátai pedig ahelyett, hogy az elkapásban segédkezne, egy álságos védőkezet nyújt: gyere, teperd le aki alattad van, teperd le a cigányságot, sorold be a cigányságot egy csoportba, ne tegyél köztük különbséget, és akkor azt gondolhatod magadról, hogy jobb vagy mint a cigányok, hiszen ők bűnözők. Pedig hány nem cigány ember van, aki aljasabb, gonoszabb, undorítóbb, mint a cigányság nagy része. Nem látjuk, hogy ahol a Gárda vonul, évek óta az a helyi mondás, hogy csak pár cigány családdal van probléma, a Gárda mégis az egész cigányságot bünteti? Értem én, hogy miért alakult a Gárrda azt is, hogy miért népszerű, de tartós a társadalom számára jó megoldást nem tud adni a történésekre, sőt sok esetben csak rontja a helyzetet.

Visszatérve Hajdú nyilatkozatára: ne felejtsük el a cigány gyilkosságot, és ne felejtsük el a Cozma-gyilkosságot. Egy rendőrségi vezető addig ne nyugtatgasson senkit, ameddig Magyarországon olyan a közbiztonság, mint most, és valóban létező fenyegetést jelentő rasszista csoportok vannak, miközben pedig eddig Magyarországon csupán cigányokat itélt el a bíróság rasszista inditék miatt.

Valaki pedig csináljon legalább egy Wikipedia-oldalt a cigánygyilkosságoknak, hogy legalább valamilyen garancia legyen arra, hogy sohasem felejtjük el őket.

· 5 trackback