Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Simicska Lajos Simicska Lajossal versenyzett, és nyert, az MTVA hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásában


"Álmomban két Simicska voltam és játszottam a közpénzzel" -Farinthy Krigyes


Miután a hétvégén a gyilkosok elleni fellépést keményen követelő, a büntetőtörvénykönyvet szigorító, parlamenti képviselői által a halálbüntetés visszaállítását kívánó kormány morálisan megsemmisült azzal, hogy vagy pénzért vagy tehetségtelenségből hagyott futni egy embertársát alvás közben baltával meggyilkoló férfit, a Fidesz ma már a korrupció elleni harcot, az elszámol(tat)ást helyezte előtérbe. Az MTVA zárt tenderére csupán a Publimontot és a MAHÍR-t hívták meg. Hogy mi a különös? Mindkettő Simicska Lajoshoz cége!


Öldöklő piaci versenyről számolt be a mai Közbeszerzési Értesítő. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban keresett közterületi kampányok tervezésére, kivitelezésére és lebonyolítására partnert magának. A közbeszerzési eljárást végül szoros küzdelemben a Publimont nyerte 2.916.600 forint plusz áfás ajánlatával, míg második helyezett a Mahir lett 3.298.800 forint plusz áfás ajánlattal. A szerződés végleges összértéke 20 millió forint plusz áfa. Az Értesítő szerint "a szerződés végleges összértéke tekintetében a megkötött szerződés teljes (keret)összege, míg a figyelembe vett legalacsonyabb és legmagasabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat értéke tekintetében az ajánlattételi felhívás szerint meghatározott teljesítés (mintatermékek) ellenértéke került megjelölésre". Tehát a nyertest egy mintaajánlat-tétel alapján választották ki. -írja a K-Monitor blog.

Természetesen, ha azt mondanánk, hogy ez korrupció, akkor nagyon gonoszak lennénk, hiszen a pályáztatás minden valószínűség szerint szabályos. Ha pedig felkiáltanánk, hogy ez undorító, Orbán Viktor csöndre intene minket és azt kérné, tegyünk feljelentést. Csakhogy hiába tennénk, hiszen minden szabályos, minden le van papírozva. Hogy jó erkölcsbe ütközik? Azt max. Isten veszi figyelembe.

Pedig ennél nincs egyértelműbb korrupció, ahogy az ügyet megtaláló K-Monitor blog ábráján látszik. Egyértelmű, hogy ezen a versenyen bárki nyer, az Simicska Lajos, némi kiegészítéssel. És hiába tudjuk, hogy minden állami cég ennél a két társaságnál hirdet, a pofátlanság határtalan. Szerencsére ebbe buktak bele 2002-ben is. Egy dolgot tudunk tenni: megmutatjuk mindenkinek, hogy a szintén korrupt elődök se csinálták ennyire pofátlanul, ennyire leszarva az embereket.

· 2 trackback