Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Orbán szélmalomharca: az IMF-lista hazugság!


Mint ahogy reggel óta lehetett sejteni: a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott követeléslista nem létezik, ez csupán egy ajánlás az IMF részéről, nem követelés vagy deklaráció, csak olyan intézkedések, amelyeket az IMF évek óta javasol, de nem feltételei a tárgyalásnak. Az IMF javasol ellenben azonnali intézkedéseket, hiszen borulni látszik, ahogy mi is megírtuk, az eddigi költségvetés. 
orban_imf_1.jpg

Elolvastuk azt a kormány által titkosan kezelt levelet, amit az IMF-EU páros írt július végén, a hiteltárgyalások első fordulójának lezárása után, és amire hivatkozva Orbán Viktor csütörtökön bejelentette: így nem akarunk IMF-hitelt. A levélben diktátumok nincsenek, csak évek óta sürgetett intézkedések iránti igény. A levélben kevés elvárás szerepel, az szja-átalakításra és a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban sincs szó konkrétumokról. Szerepel viszont benne például az Alkotmánybíróság hatásköreinek visszaállítása, az MNB-t sújtó, az EU által is kifogásolt tranzakciós adó eltörlése. Azonnal intézkedéseket viszont sürgetnek, különben borul az idei és 2013-as hiánycél is. - írja az Index

Tehát Habony Árpád és a kommunikációs csapat megjött a szabadságharcról, és körülnézett: itt a baltás ügy, ezzel nem tudunk mit kezdeni. A költségvetés el van baszva, ezzel se tudunk mit kezdeni. Jön két újabb uniós eljárás, tombol a korrupció, és még folytathatnánk sort. Hát akkor nincs más választás, jöjjön a szabadságharc-duma, az már bevált egyszer. Szivárogtassunk ki egy IMF követelési listát, majd hivatkozzunk erre, hogy ezt nem fogjuk teljesíteni, hiszen nem is kell. Jah, hogy a forint bedől? Inkább, mint, hogy mi dőljünk be.

Orbán Viktor mai videóüzenetében Don Quijoteként harcol a semmi ellen. Beborítja az IMF-tárgyalásokat, kockára teszi a magyar gazdaságot, a saját népszerűsége érdekében! Az IMF nem jó dolog, nem kell szeretni, sőt, az egy nagyon rossz dolog. Ha beteszi a lábát egy országba, sokszor durva megszorításokat hoz, kemény feltételekkel tárgyal - de nem magától jön, mi hívjuk. Viszont, ahogy egész nap mondták a szakértők, nem ad listát, se diktátumot. Nem, hanem az adott országgal közösen dolgozza ki a feltételeket.

Orbán Viktor a videóüzenetben egy nemlétező listára mond nemet, egy saját maga kreált árnyéklovaggal bokszol, mert mással nem tud. Már csak kommunikációs trükkök százai maradnak meg a kormányzás helyett. Itt nem volt fülkeforradalom 2010-ben, csupán hatalomváltás, az orbáni álom szertehullt, és helyére a hazugságok százai léptek.


Címkék: imf habony
· 11 trackback